Moto2 Hírek - Bagnaiáé az időmérő edzés Motegiben

Készült: 2018.október.20 16:35 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Bagnaiáé az időmérő edzés Motegiben
Idén már hatodszor szerzett pole-pozíciót az összetettben vezető Francesco Bagnaia, az olasz mögött Fabio Quartararo és Iker Lecuona végzett, míg a legfőbb rivális, Miguel Oliveira csak a kilencedik helyre kvalifikálta magát.
A Moto2-es géposztály harmadik szabadedzésén Fabio Quartararo volt a leggyorsabb, a francia mögött Marcel Schrötter és Alex Marquez zárta a gyakorlást, őket a pontversenyben vezető Francesco Bagnaia és Miguel Oliveira követte. Nagy volt a kavarodás az időmérő első perceiben, jól kezdett másokkal együtt a pénteki napon is remeklő Iker Lecuona, tíz percet követően azonban Bagnaia állt az élen a hétvége legjobb idejével. Az olaszt Lecuona és Quartararo követte, Oliveira az ötödik helyen állt, a portugál később további két helyezést csúszott vissza.

Ezt követően az idén megszokott csendesebb menetrend állt be a kvalifikáción: néhány pozíciójavítás mellett az élmezőnyben nem változott a sorrend. Stefano Manzi esett el az első kanyarban, percekkel később „csupasz”, burkolat nélküli motorral tért vissza a bokszba. Lorenzo Baldassarri idei vesszőfutása Motegiben is folytatódott, az olasz újfent technikai gondokkal küszködött. Csapattársa, Augusto Fernandez az utolsó percekben bukott a hátsó hosszú egyenes előtti jobbkanyarban.

Az események az utolsó két körben pörögtek fel ismét, Schrötter és Quartararo is javított az idején, a pole-ra azonban már senki sem volt veszélyes. Bagnaia ez évi hatodik edzéselsőségét gyűjtötte be Motegiben, rossz hír az ellenfelek számára, hogy az összetett éllovasa a törölt silverstone-i futamot leszámítva minden pole-ját győzelemre váltotta idén. Quartararo lett a második, Lecuona azonban harmadik helyével is messze a legjobb rajtpozícióját szerezte meg pályafutása során. A világbajnoki ambíciókat dédelgető Oliveira számára ezúttal sem jött ki a lépés az időmérőn, a portugál kilencedikként végzett.

Belépés