Moto3 Hírek - Rodrigo szerezte meg a pole-t Motegiben

Készült: 2018.október.20 16:33 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Rodrigo szerezte meg a pole-t Motegiben
Idén először gyűjtötte be a pole-pozíciót az argentin Gabriel Rodrigo, mögötte pedig egy másik meglepetésember, John McPhee végzett Motegiben, megelőzve a világbajnoki éllovasokat. A pontversenyben vezető Jorge Martin kiszorult az első sorból.
A Moto3-as kvalifikációt megelőző harmadik szabadedzésen Jorge Martin bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Marcos Ramirezt és Marco Bezzecchit. Az időmérő edzés száraz körülmények között kezdődött, tíz perc elteltével némi meglepetésre Albert Arenas állt az élen a két fő bajnokaspiráns, Bezzecchi és Martin előtt. Bezzecchi ezután átvette a vezetést, majd néhány kanyarral később tett egy rövid látogatást a kavicságyban. Nem úszta meg ilyen simán Jakub Kornfeil, aki az edzés első bukását szenvedte el, percekkel később Yuto Fukushima is hasonlóan járt.

Az élen Bezzecchit Gabriel Rodrigo váltotta, tíz perccel a leintés előtt az ég beborult a pálya felett. Tatsuki Suzuki is elesett, öt perccel az időmérő vége előtt indult meg az utolsó nagy hajrá a minél jobb rajthely eléréséért. Nem meglepő módon sokan Martin szélárnyékára vadásztak, a spanyolt tekintélyes méretű boly követte. Ramirez és Vietti kvalifikációja a kavicságyban ért véget, hiába javítottak többen is, Rodrigo maradt az élen, mögötte John McPhee és Bezzecchi zárt, az éllovas Martinnak végül csak a negyedik hely jutott.

Belépés