• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Red Bull szerződést bonthat Hartley-val

Forma-1 Hírek - A Red Bull szerződést bonthat Hartley-val

Készült: 2018.október.19 17:21 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Red Bull szerződést bonthat Hartley-val
Brendon Hartley hiába rendelkezik hosszú távú szerződéssel a Red Bullnál, valószínűleg mennie kell az év végén.
A Scuderia Toro Rosso a Force Indiához és a Williamshez hasonlóan még csak az egyik versenyzőjét jelentette be. Az igazi kérdés azonban az, hogy ki kapja meg a Williams második ülését, mivel az olaszoknál és korábban indiai színekben indult gárdánál biztosak a befutók.

A Toro Rossónál több név is felkerült a listára, de úgy tűnik, hogy Alexander Albon lett a kiválasztott, aki a tárgyalások miatt a Formula E első két tesztnapján részt sem vett Valenciában. Ez már önmagában beszédes, és a nemzetközi sajtó biztosra veszi a fiatal pilóta érkezését, aki Daniil Kvyat csapattársa lehet.

A másik oldalon pedig ott van a gyengén teljesítő Hartley, aki hiába magabiztos, és van szerződése 2019-re a Red Bullal, valószínűleg Dr. Helmut Marko már egy ideje eldöntötte, hogy nem számít rá.

„Egyelőre ugyanaz a helyzet, mint korábban. Nem tudok újat mondani, csak azt, hogy erősebbnek érzem magam, mint korábban, valamint hosszú távú szerződésem van a Red Bullal, mely 2019-re is érvényes.”

„Ennél többet nem tudok, és nem is akarok mondani. A részletek rám és a Red Bullara tartoznak, így ők azok, akikkel beszélek erről. De mint mondtam, erősebbnek érzem magam, sokat tanultam az elmúlt időszakban, és úgy érzem, van helyem a Forma-1-ben.”

Az idény közben is sokat pletykáltak Hartley leváltásáról, ami nem tett jót az önbizalmának. A Red Bull Lando Norrist akarta a helyére, de a McLaren nem engedte, és időközben be is jelentették az F1-es szerződését.

„Nyilvánvalóan a munkád mindig könnyebb, ha csak arra kell koncentrálnod, és semmi sem zavar meg ebben, de képes voltam fejlődni, ezen a területen is. Most csak azzal foglalkozom, hogy ezen a hétvégén jól teljesítsek és pontokat szerezzek a csapatomnak.”

„Ezzel együtt valószínűleg voltak idők, amikor nem mindig alakultak jól számomra a dolgok. És persze volt olyan, amikor hibáztam, de sokat tanultam, és noha az eredményeim nem feltétlen mutatják, úgy érzem, hogy nagyon jól teljesítek. A csapattársam, Pierre egy kiváló csapattárs, aki az időmérőkön különösen gyors, de ezen is javítani tudtam.”

Belépés