MotoGP Hírek - Rossi: „Szerettem volna dobogóra állni, de Maverick erősebb volt”

Készült: 2018.október.07 23:39 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Rossi: „Szerettem volna dobogóra állni, de Maverick erősebb volt”
A szezon második felének legjobb versenyét futotta a Yamaha Thaiföldön a „Doktor” szerint, aki csapattársához hasonlóan nem tudja, hogy a burirami pálya sajátosságainak vagy a motor javulásának volt köszönhető a jobb teljesítmény.
Valentino Rossi több körön keresztül vezette a Thaiföldi Nagydíjat, a hajrában azonban nemcsak a győzelemért csatázó Marc Marquez és Andrea Dovizioso, hanem Maverick Vinales is elment mellette, így ő törte meg a Yamaha dobogó nélküli sorozatát. A negyedikként befutó olasz így is inkább pozitívan értékelte a burirami eseményeket: „Szerintem ez volt a Yamaha legjobb versenye a szezon második felében, ez nagyon fontos. Sokkal jobb volt az előzőeknél, hiszen az élbolyban harcoltunk. A végén azonban sajnos még mindig kissé túl sokat szenvedünk a gumikkal, de ma már nem voltunk messze. Nem vagyok teljesen elégedett, mert szerettem volna dobogóra állni, de ma Maverick erősebb volt” – idézi Rossit a Crash.net szakportál.

A 39 éves motoros a verseny spórolós alakulására és a végjátékra is kitért: „Nagyon jól éreztem magam fizikailag, és elég erősen érkeztem meg a hajrára ahhoz, hogy harcolni tudjak. De ahogy mindenki, egész futam alatt igyekeztem spórolni a gumikkal, mert mostanában olyanok ezek, mint a kerékpárversenyek. Mindenki vár, néha valaki meglódul két kör erejéig, de a többiek követik, aztán újra visszalassulunk, és más valaki próbál meg vezetni. Mostanában sosem nyomjuk végig a versenyeket. Sajnos hiába próbálkoztam a végén, jobban gondban voltam a gumikkal, hiányzott az a két-három tized. Maverick más beállítási irányt követett a hétvégén, és talán jobban meg tudta kímélni a gumit, így a végén kicsit erősebb volt, mint én.”

Azt azonban Rossi sem tudta megmondani, hogy a helyszínnek vagy a motor javulásának volt köszönhető az erős hétvégi teljesítményük: „Szerintem papíron ez nem egy Yamaha-pálya. Arra számítottam, hogy jobban fogunk szenvedni, és például Misanóban erősebbek leszünk, aztán mégis ott kínlódtunk jobban, szóval nehéz ezt megérteni. De jobban éreztük magunkat a motorral, Maverick és én is erősek voltunk. Talán javultunk kicsit, de majd Motegiben meglátjuk. Szerintem inkább a pálya vonalvezetése és az aszfalt tapadása segített minket többé-kevésbé. A következő négy futam fontos lesz, hogy megpróbáljunk versenyképesek lenni eltérő pályákon, mert a Honda és a Ducati mindenhol erős” – fogalmazott az összetettben harmadik helyen álló olasz.

Belépés