MotoGP Hírek - Marquez lenyomta Doviziosót, Iannone dobogón a Suzukival

Készült: 2018.szeptember.23 19:09 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Marquez lenyomta Doviziosót, Iannone dobogón a Suzukival
Jorge Lorenzo első kanyaros kiesése után Andrea Dovizioso és Marc Marquez párharcává vált az Aragóniai Nagydíj, amelynek végén a repsolos spanyol örülhetett. A nap meglepetését a Suzukik és az Apriliával hatodik Aleix Espargaro szállította.
Óriási drámával indult a MotoGP Aragóniai Nagydíja: a pole-ból induló Jorge Lorenzo már az első kanyar kijáratán óriási highside bukást mutatott be, amely után hordágyon kellett elvinni a spanyolt. A vezetést így Andrea Dovizioso örökölte meg, megelőzve Marc Marquezt, akit egy darabig még Andrea Iannone is szorongatott. Nemcsak a Suzukik kezdtek azonban meglepően jól, hanem Aleix Espargaro is, aki az első körökben az ötödik-hatodik helyen haladt az Apriliával, Dani Pedrosával csatázott a spanyol.

Hosszú körökön keresztül csak vonatozott egymás mögött az élmezőny, féltávhoz közeledve aztán a kemény gumikat választó Dovizioso rákapcsolt, s csak a hátulra meglepetésre puha abroncsot felrakó Marquez tudta vele tartani a lépést, Alex Rinsék folyamatosan leszakadtak róluk. Marquez viszont olyannyira ott maradt az olasz sarkában, hogy tíz körrel a vége előtt át is vette tőle a vezetést egy bevetődős manőverrel. Persze a ducatis sem hagyta magát, némi adok-kapok után újra Dovizioso állt az első helyen, a páros előzgetésének köszönhetően pedig Iannone is újfent a nyomukba ért.

Öt kör volt még hátra, amikor Marquez ismét próbálkozott, mindketten lesodródtak kissé, így néhány pillanatra Iannone még vezette is a versenyt. Az igazán parázs csata azonban csak ezután kezdődött Dovizioso és Marquez között, többször is megelőzte egymást a két élmenő. Az utolsó körre a repsolos némi előnnyel fordulhatott, a Suzukik pedig teljesen lemaradtak.

Végül pedig nem is történt már változás: Marquez zsinórban harmadszor nyerni tudott Aragónban, Doviziosónak be kellett érnie a második hellyel. Iannone dobogóra vezette a Suzukit, amely Rins negyedik helyének is örülhetett. Pedrosa lett az ötödik, Espargaro a nap meglepetését szállítva a hatodik, majd jött Danilo Petrucci, a Yamahával kilenc helyet javító Valentino Rossi, a top10-et pedig Jack Miller és Maverick Vinales tette teljessé.

Belépés