Moto2 Hírek - Binder győzelemre váltotta első Moto2-es pole-ját

Készült: 2018.szeptember.23 18:57 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto2 Hírek - Binder győzelemre váltotta első Moto2-es pole-ját
Noha az aragóniai verseny első felében nagy csatát kellett vívnia Alex Marquezzel, Brad Binder a hajrában ellenállhatatlan volt, így megszerezte idei második futamgyőzelmét. A dobogóra Francesco Bagnaia és Lorenzo Baldassarri állhatott még fel, Miguel Oliveira hetedikként ért célba.
Brad Binder rajtolhatott az élről az aragóniai Moto2-es futamon, míg a világbajnokság két éllovasa, Francesco Bagnaia és Miguel Oliveira csak az ötödik és a tizennyolcadik pozícióból indulhatott. A dél-afrikai megőrizte a vezetést a rajtnál, Alex Marquez szemfülességének köszönhetően másodiknak sorolt be Marcel Schrötter előtt. Bagnaia feljött negyediknek, Oliveira pedig szokásának megfelelően nagy elánnal zárkózott fel az első körökben, míg Stefano Manzi bukott.

Marquez nem sokáig várt Binder mögött, a spanyol átvette a vezetést, hátrébb Danny Kent is hozta a szokásos formáját: néhány kör után kiesett. Bagnaia és Baldassarri is maga mögé utasította Schröttert, Oliveira ekkor a tizedik pozícióban motorozott, a portugál lendülete itt viszont megtört. Binder nem engedte meglógni Marquezt, Bagnaia pedig lassan felért rájuk, hátul a britek totális összeomlását Sam Lowes kisodródása tette teljessé. A tizenötödik helyről induló Joan Mir hatodik volt a futam felénél.

Tíz körrel a leintés előtt Binder bevetődött Marquez mellé az első kanyarban, akinek sikerült visszabújnia az élre. A vezető trió tempóját egyedül Baldassarri tudta tartani, az olasz egy át is vette a harmadik helyet honfitársától, miután Bagnaia kis híján ráfutott a szélesen forduló Binder hátsó kerekére. A dél-afrikai ezután újra megpróbált beszúrni Marquez elé, a spanyol azonban tartotta vezető pozícióját. Xavi Vierge kiesett, Bindernek végül harmadjára összejött az előzés.

Marqueznek ezt követően Baldassarrival és Bagnaiával szemben kellett tartania a második helyet. Az ifjabbik Marquez-fivér mellett végül először az összetett éllovasa, később nagy nehezen Baldassarri is utat talált, a pódiumra így két olasz állhatott fel. Binder a Sachsenringen aratott győzelme után másodszor nyert futamot a középső géposztályban, Bagnaia pedig második helyével tizenkilenc pontra hizlalta az előnyét, miután Oliveira hetedikként futott be.

Belépés