MotoGP Hírek - Miller óriási húzással zsebelte be a pole-t, Marquez eltaktikázta magát!

Készült: 2018.április.08 08:29 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Miller óriási húzással zsebelte be a pole-t, Marquez eltaktikázta magát!
Hihetetlen nagy kihívás elé állította a félig száraz, félig nedves termasi pálya a MotoGP mezőnyét, a címvédő Marc Marquez rossz gumiválasztás miatt csak hatodik lett, a pole-t az elsőként száraz gumikra váltó Jack Miller zsebelte be Dani Pedrosa és Johann Zarco előtt.
Hiába domináltak a gyári Ducatik a Q1-ben, végül csak Andrea Dovizioso mehetett tovább a Q2-be, miután Aleix Espargaro futotta meg az első szakasz leggyorsabb körét. Jorge Lorenzónál végül még Karel Abraham is jobb köridőt ért el. Xavier Simeon meglepően előkelő pozícióból, a tizenhetedik helyről rajtolhat holnap, a szombati szabadedzéseken erősnek tűnő Hafizh Syahrin viszont csak huszonharmadik lett.

Az újoncoknál Thomas Lüthi gyorsabb volt Franco Morbidellinél, Takaaki Nakagami azonban csak a mezőny végéről rajtolhat holnap. Nehezen ment a gumik felmelegítése a Q2-ben, Marc Marqueznek sem sikerült elsőre összehoznia egy ideális kört. A spanyol másodszor is belehibázgatott, de sikerült átvennie a vezetést.

Rögtön ezután Aleix Espargaro került az első pozícióba, majd tett egy rövid kitérőt a kavicságyban. Jack Miller kockáztatta meg elsőként a slick gumikat a lassan száradó pályán, hamarosan Marquez is követte a példáját, de a címvédő gyorsan visszaváltott bordázott gumikra. Előbb Rins, majd Pedrosa vette át a vezetést, a pole-t viszont mégis Miller szerezte meg.

A merész taktika kifizetődött az ausztrál számára, aki mögül Dani Pedrosa és Johann Zarco rajtolhat majd holnap. Tito Rabat egy impozáns negyedik helyet szerzett, Marquez viszont csak hatodikként zárt. A gyári Yamahák mindössze a kilencedik és tizenegyedik pozícióval vigasztalódhatnak.

Belépés