MotoGP Hírek - Rossi: „Ismét sokan lehetünk az élen – ha Marquez nem lóg meg”

Készült: 2018.április.07 08:32 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Rossi: „Ismét sokan lehetünk az élen – ha Marquez nem lóg meg”
A Yamaha kilencszeres világbajnoka szerint egyértelműen a Repsol Honda spanyolja a favorit Termasban, ugyanakkor úgy érzi, a tapadás javulásával az ellenfelek, így ők is közelíteni fognak a címvédőre.
Marc Marquez elsőségével zárult a pénteki nap Argentínában, miközben a Yamahák a hatodik és hetedik helyeken végeztek Maverick Vinales, Valentino Rossi sorrendben. A „Doktor” ennek ellenére nem tűnt elégedetlennek az edzések után: bár azt ő is elismerte, hogy egyelőre a címvédő tűnik a legerősebbnek, de a saját versenytempóját sem találta rossznak.

„Az új aszfalt valamivel jobb, mert kevesebb rajta a hupli. Azt hiszem, a Michelin kissé aggódott a tapadás miatt, mert több gumit hozott ide. Összességében azonban az új és a régi aszfalt tapadása nagyjából megegyezik” – kezdett bele az értékelésbe Rossi, akinek szavait a Crash.net szakoldal idézi.

„Tetszik a pálya, jó állapotban van. Kényelmesen érzem magam a motoron, főleg versenygumikon, jó tempót tudtam velük motorozni. Sajnos azonban gondjaim vannak a lágy abronccsal, nagyobb javulásra számítottam velük, de kissé szenvedek rajtuk.”

„Meglátjuk, mi lesz az időmérőn, mert még nem tudjuk, milyen potenciál rejlik bennünk, ahogy azt sem, hogy melyik gumit fogjuk használni. De persze még elég korán is vagyunk, a köridők javulni fognak, ahogy a tapadás is. Minden azon múlik, hogy helyes döntést hozunk-e, de általában ez a helyzet: ha javul a tapadás, közelebb kerülünk egymáshoz. Ugyanakkor Marquez nagyon erősnek tűnt pénteken, egyértelműen ő a favorit és ő a leggyorsabb. Tovább kell dolgoznunk, és ismét sokan küzdhetünk az élbolyban, ha Marquez nem tud meglógni.” Rossi újfent elismételte, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is pályáról pályára változhatnak az erőviszonyok, bár most úgy érzi, Termasban csak annyi a különbség Katarhoz képest, hogy a Ducatik jóval gyengébben szerepelnek. De vajon mit mondott a „Doktor” előtt végző csapattárs?

„Vegyes érzéseim vannak a pénteki nappal kapcsolatban” – olvashatók Vinales szavai a Yamaha közleményében. „Délelőtt magabiztosnak éreztem magam a motoron, de ha őszinte akarok lenni, a délutánról már nem volt elmondható ugyanez. A végén örültem, hogy pillanatnyilag Q2-t érő helyen állok, mert ezt sem volt könnyű elérni. Ha szombaton esne, nehéz lett volna ezt összehozni. Tovább kell dolgoznunk, hogy faragjunk a hátrányunkból az ellenfelekhez képest.”

Belépés