MotoGP Hírek - Marquez próbálkozott, de Dovizioso végre győzni tudott Katarban!

Készült: 2018.március.19 20:07 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Marquez próbálkozott, de Dovizioso végre győzni tudott Katarban!
Bár a rajtja nem sikerült a legjobban, az olasz versenyző apránként levadászta ellenfelét, a befutónál pedig repsolos ellenfele támadását is visszaverte, így sorozatban három második hely után végre megnyerte az évadnyitót a ducatis. A dobogót Rossi tette teljessé.
Itthoni idő szerint vasárnap 17 órakor startolt el a MotoGP várva várt szezonnyitó Katari Nagydíja, amelynek Johann Zarco vághatott neki a pole-pozícióból. A francia a start után is megőrizte a vezetést, mögé a Repsol Hondák zárkóztak fel Marc Marquez, Dani Pedrosa sorrendben, majd jött az utóbbihoz hasonlóan remekül rajtoló Valentino Rossi. Zarco ugyan hibázott a kör végén, így ideiglenesen a címvédő állt az élre, a Tech3-s hamar visszaelőzte a spanyolt.

A 200. királykategóriás futamát teljesítő Pedrosát egyesével darálták be az ellenfelek: Rossi, Danilo Petrucci, Cal Crutchlow és Andrea Dovizioso is elment mellette az első körökben. Rossi aztán Marquezt is levadászta, miközben a gyenge start után Dovizioso is elkezdett felzárkózni: a táv harmadánál már negyedik helyen haladt a ducatis. Az olasz aztán a hibázó Rossit is elkapta, majd ideiglenesen Marquezt is megelőzte, a féltávnál azonban még mindig Zarco nevét olvashattuk az első helyen.

Az első nyolc helyezett egyébként gyakorlatilag még teljesen együtt volt ekkor, Alex Rins azonban kiszállt a bolyból – ahogy hátrébb Jorge Lorenzo számára is bukással ért véget az évadnyitó. Sokáig állóháború zajlott az élmezőnyben, de aztán öt körrel a vége előtt Dovizioso és Marquez, majd nem sokkal később Rossi is lenyomta az addig vezető Zarcót.

A győzelem sorsa aztán a tavalyi két vb-aspiráns között dőlt el: bár Marquez a tavalyi osztrák és japán futamokhoz hasonlóan bepróbálkozott az utolsó kanyarban, az olasz ismét legyorsulta, így zsinórban három második hely után végre győzni tudott a Katari Nagydíjon!

A dobogót Rossi tette teljessé, azaz három márka képviselői állhattak fel a pódiumra. Crutchlow lett a negyedik, Petrucci az ötödik, megelőzve a verseny közben nagy felzárkózást produkáló Vinalest, míg Zarco végül egészen Pedrosa mögé, a nyolcadik helyre csúszott vissza. A top10-et Iannone és Miller tette teljessé – folytatás három hét múlva Argentínában.

Belépés