Moto2 Hírek - Bagnaia és a VR46 először Moto2-es dobogó tetején!

Készült: 2018.március.19 20:05 Készítette: Lipták Melinda Írta: Papdi Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Az utolsó kört leszámítva nem hozott körömlerágós izgalmakat a középső kategória katari futama: Bagnaia, Baldassarri és Marquez már az első körökben meglógott a többiektől.
Csatájukból a Marc VDS spanyolja végül műszaki hiba miatt kiszállt (igaz helyezését sikerült megtartania), Bagnaia pedig nagy küzdelemben őrizte meg az első helyet Baldassarri előtt.

A katari naplementében menetrend szerint vette kezdetét a középső kategória futama. A rajtot Bagnaia kapta el a legjobban, az első kanyarba már ő érkezett elsőként Baldassarri és Marquez előtt – a legnagyobb vesztes pedig Oliveira volt, aki egy elmért féktávval és Marquez megpöccintésével a nyolcadik helyig csúszott hátra (igaz a bukásnak sem sok híja volt), de Lowes sem lehetett büszke a hét helyes rontására. Az élmezőnyben ezzel lényegében beállt a sorrend: az élen haladó trió leszakította a Pasini, Binder, Schrotter, Oliveira, Vierge ötöst, a kilencedik helyen pedig ekkor már a 24. helyről előrelépő Mir tanyázott.

A regnáló Moto3-as világbajnok itt azonban megragadt, sőt, hamarosabb visszaesett két helyet. A verseny harmadához érve úgy tűnt, hogy a győzelem a Bagnaia, Baldassarri, Marquez trió között fog eldőlni: rendre 2:01 alatti köröket tudtak motorozni, míg a Pasini vezette üldözőbolynak ez maximum egyszer-egyszer sikerült. Időközben meglett az első kieső is: Lecuona műszaki hiba miatt adta fel a versenyt.

Valódi izgalmakra a 11. körig kellett várni: Marquez és Baldassarri kezdett kakaskodni egymással. Némi ütésváltás után végül sikerült a spanyolnak felülkerekednie riválisán és Bagnaia után erednie. Megbizonyosodhattunk arról is, hogy a világ nem változik: Lowes versenye ezúttal is a kavicságyban ért véget.

Marquez eközben nem tudott közeledni Bagnaiára, sőt, Baldassarri is visszavette tőle a második helyet. A Marc VDS motorosa tett egy látogatást is a bukótér szélén, és igen gyorsan négy másodperces hátrányt szedett össze – igaz nem csak rajta múlott mindez, a vörösen izzó hátsó féktárcsák jelezték, hogy nincs minden rendben a motorral. Olasz riválisa eközben Bagnaia nyomába eredt.

Az utolsó körre utol is érte őt, ám pár kanyarral a vége előtt indított támadása elhamarkodottnak bizonyult – honfitársa vissza tudta venni a vezetést, melyet meg is tartott a leintésig, ezzel megszerezve saját maga és csapata első középső kategóriás sikerét. A harmadik helyet végül meg tudta őrizni Marquez Pasini előtt, őket a KTM duója majd Schrotter, Vierge, Martin és Navarro követte.

Belépés