Moto3 Hírek - Martin óriási csatában nyerte a katari idénynyitót

Készült: 2018.március.19 20:02 Készítette: Lipták Melinda Írta: Szegedy Loretta Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Martin óriási csatában nyerte a katari idénynyitót
Bastianini kiesése után óriási csatát láthattunk Jorge Martin és Aron Canet között, a verseny végén előbbi örülhetett futamgyőzelemnek.
Az év első futamán Niccoló Antonelli indulhatott a pole pozícióból, de csak egy ezreddel volt gyorsabb az időmérőn, mint Jorge Martin. Két hiányzója van a mezőnynek, Arenas és Suzuki nem versenyezhet sérülés miatt. Antonelli indult a legjobban, Rodrigo azonban megelőzte Martint, bukás nem történt és néhány kanyar múlva már Martin állt az élre.

A spanyol másfél kör alatt fél másodperces előnyt motorozott ki. Binder és Oettl bukott, miközben Bastianini és Canet utolérték Martint és az olasz meg is előzte az élen álló spanyolt. Egy körrel később Bastianini elesett, így ő kiszállt a küzdelmekből. Martin és Canet vívott nagy csatát egymással, az üldözők jó néhány tizedes lemaradásban voltak. Bulega is búcsút intett az izgalmaknak 8 körrel a vége előtt.

Ahogy haladtunk a leintés felé, a két spanyol előnye három másodperc fölé kúszott. Canet csapattársa, az újonc Alonso Lopez is elesett, sokat hibáznak a versenyzők. Öt körrel a vége előtt Livio Loi is feladta a futamot.

Az utolsó három körre fordulva az első két helyezett előnye közel 7 másodperc volt. Az utolsó kör kezdetén Martin állt az élen, Bezzecchi kicsúszott, de a spanyol győzelmét ez nem befolyásolta és megnyerte a versenyt Canet, Dalla Porta és Antonelli előtt.

Belépés