MotoGP Hírek - „Ez lesz minden idők legkiegyenlítettebb szezonja”

Készült: 2018.március.16 12:19 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - „Ez lesz minden idők legkiegyenlítettebb szezonja”
Egyesek szerint négy-öt, mások szerint viszont akár nyolc-tíz versenyző is eséllyel száll harcba 2018-ban a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért a királykategóriában.
Az előző években megszokhattuk, hogy egyre kiélezettebbé vált a küzdelem a MotoGP-ben: elég csak a 2016-os kilenc futamgyőztesre vagy a tavalyi elképesztően szoros edzésekre és befutókra gondolunk.

A téli tesztek alapján nem kizárt, hogy idén még erre is rátesz egy lapáttal a mezőny, hiszen előfordult, hogy akár az első tizennégy-tizenöt helyezett egy másodpercen belül volt egymáshoz képest. A Katari Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján jelenlévő hat motorosnak – Marc Marquez, Andrea Dovizioso, Valentino Rossi, Maverick Vinales, Andrea Iannone és Johann Zarco – is nekiszegezték a kérdést, hogy milyen erőviszonyokra számít a ma kezdődő szezon során: „A mostani lesz minden idők legkiegyenlítettebb szezonja a MotoGP-ben” – jelentette ki a yamahás szerződését éppen a minap meghosszabbító Rossi.

„Ha megnézzük a katari teszten mutatott tempókat, akkor az itt ülő srácok mind esélyesek, plusz Pedrosa, Rins, Crutchlow és Petrucci is. Úgy gondolom, nyolc-kilenc vagy akár tíz versenyző is küzdhet egymással az elején! Persze ahogy haladunk előre, úgy egyre kevesebben maradunk, de rengeteg versenyzőnek van esélye megnyerni az első futamot.”

A címvédő Marc Marquez is hasonlóképp fogalmazott: „Képtelenség megmondani. Tavaly négy esélyest mondtam – és Andrea még nem is volt köztük! Szóval lehetetlen megjósolni. De akik itt vannak, azok mind esélyesek, de természetesen hiszek magamban is” – fogalmazott a repsolos, míg tavalyi legfőbb kihívója, a 2018-as Ducatit az előző évi verziónál is versenyképesebbnek érző Andrea Dovizioso így látja a helyzetet:

„Nagyon szoros a helyzet, legalább öt-hat versenyző harcolhat a bajnokságért. Bármi megtörténhet! Persze az elmúlt néhány évben Marc nyert, de szerintem nagyon is nyitott a küzdelem.”

Az első királykategóriás sikerére hajtó Zarco szerint ugyan Marquez a favorit, de többen is megszorongathatják őt 2018-ban: „Rengetegen fognak harcolni a vb-címért, de Marc lesz az élen, ő jelenti a referenciát. Szóval idén is az a cél, hogy őt kell legyőzni, mivel jelenleg ő a legkiegyensúlyozottabb közülünk” – mondta a francia.

A 2017-ben remek formában kezdő, majd visszaeső Vinales így nyilatkozott: „Nehéz megmondani. Szerintem, akik itt ülnek, plusz még elképzelhető két-három motoros. Ez az év még szorosabb lesz, szóval készen kell állnunk a kihívásra!” – jelentette ki a spanyol, míg a suzukis Iannone így zárta a sort: „A gyári versenyzők mindenképp, plusz néhány motoros még a privát csapatokból, mint például Petrucci vagy épp Zarco, akik végig gyorsak voltak a tesztek során. Ők továbbra is ott lesznek az élmezőnyben és a világbajnoki címért is harcba szállhatnak.”

Belépés