MotoGP Hírek - „Lenyűgöző, amit csinál” – így beszéltek társai a 39 éves Rossiról

Készült: 2018.február.18 12:30 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - „Lenyűgöző, amit csinál” – így beszéltek társai a 39 éves Rossiról
Valentino Rossi a thaiföldi MotoGP-teszt első napján töltötte be 39. életévét: a kilencszeres világbajnok születésnapja kapcsán kollégái és riválisai mondták el véleményüket arról, miként is látják a rangidős „Doktor” szereplését.
Brent Stephens (Rossi szerelője): „Valentino még mindig ugyanazzal a szenvedéllyel és tehetséggel rendelkezik, és még mindig megvan benne a potenciál, hogy bajnoki címeket nyerjen.”

Alex Briggs (Rossi szerelője): „Akárhányszor születésnapja van, mindig eszembe jut a saját életkorom is. Megmagyarázhatatlan a szenvedélye. Ennyi idősen én is szenvedélyes voltam, de közel sem annyira, mint ez a srác.”

Lin Jarvis (Rossi csapatfőnöke): „A 39 egy nagy szám. Azért folytatja, mert még mindig szenvedélyesen szereti ezt a sportot, folyamatosan együtt dolgozik a fiatal versenyzőivel, minden nap lemegy az edzőterembe. Egészen hihetetlen.”

Danilo Petrucci (Pramac Racing): „Valentino az egyik leghihetetlenebb sportember a történelemben, és nem csak a MotoGP-ben, hiszen húsz évnyi versenyzés után is még mindig a vb-címért harcol. 500-as és 1000-es motorral is nyert világbajnokságot, minden évben harcban van az elsőségért, hihetetlen.”

Cal Crutchlow (LCR Honda): „Egy elképesztő nagykövete a sportunknak a motivációjával és azzal a sebességgel, amely még mindig megvan neki 39 évesen is. Néha kicsit zavarba ejtő is ez számunkra… Nagyon jó tőle tanulni és figyelni, amit csinál, és várom, hogy legyen még néhány remek csatánk vele.”

Thomas Lüthi (Marc VDS Honda): „Nagyon kedvelem őt és azt, hogy ennyi idősen még mindig ennyire versenyképes. Az egész világnak megmutatja, hogy ha mentálisan felkészült vagy, akkor egészen nagy életkorig lehet ezt magas szinten művelni.”

Marc Marquez (Repsol Honda): „Rendkívül lenyűgöző, amit Valentino csinál 39 évesen. Minden versenyző erre vágyik: megtartani a motivációt és a versenyképességet az évek során. Senki nem volt képes ilyesmire korábban, de ő minden évben fejlődik.”

Andrea Dovizioso (Ducati Team): „Jó érzés még mindig itt látni Valét, szeretnék vele harcolni a továbbiakban is. Nyilván nem könnyű őt legyőzni, de mindig jó, ha sok a hozzá hasonló tehetség és remek személyiség a sportban.”

Franco Morbidelli (Marc VDS Honda, Rossi tanítványa): „Ahogy azt mondani szokás: az életkor csak egy szám. Ami igazán számít, hogy fejben hány évesnek érzed magad, és Vale ilyen tekintetben még nagyon fiatal.”

Davide Brivio (a Suzuki csapatmenedzsere, Rossi korábbi főnöke): „Egyáltalán nem látom fáradtnak vagy olyannak, aki a karrierje végén jár. Nekem még mindig motiváltnak tűnik, szóval lehet, hogy néhány évig még hasonló kérdéseket kell majd feltennetek.”

Belépés