MotoGP Hírek - Agostini: „Marquez utolérhet vagy akár meg is előzhet engem”

Készült: 2018.január.24 12:06 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Agostini: „Marquez utolérhet vagy akár meg is előzhet engem”
A 15-szörös világbajnok legenda úgy érzi, a MotoGP címvédője könnyedén nyerhet még további négy címet a királykategóriában, hiszen nagyon gyors és fiatal – de azt ő sem tudta megmondani, mitől más, mint a többiek.
Giacomo Agostini a számok alapján a gyorsaságimotoros-világbajnokság történetének legeredményesebb versenyzője: összesen 15 vb-címet és 122 futamgyőzelmet szerzett a különböző kategóriákban. Előbbi rekordját senki sem veszélyezteti, míg utóbbitól Valentino Rossi csak hét nagydíjelsőségre van. A királykategóriás világbajnoki címeket illetően azonban jelentkezett a „Doktor” mellett egy új kihívó is: bár Marc Marquez egyelőre csak négy év végi elsőséget számlál a MotoGP-ben Agostini nyolcával szemben, ilyen tempóban a repsolos hamar utolérheti az olasz legendát.

Amikor magát Agostinit kérdezték arról, hogy Marquez elveheti-e tőle a legnagyobb géposztályban szerzett vb-címek számának csúcsát, így válaszolt: „Szerintem igen. Úgy érzem, Marc képes lehet utolérni vagy akár meg is előzni engem, hiszen még nagyon fiatal és rendkívül gyors. Szóval minden esélye megvan arra, hogy még további négy MotoGP világbajnoki címet szerezzen” – nyilatkozta az olasz a BikeSportNews.com szakoldalnak.

Rossi egyébként ugyancsak veszélyes lehetne Agostini rekordjára, hiszen a yamahás hét év végi sikerrel rendelkezik a királykategóriában. Agostinitől azt is megkérdezték, hogy szerinte minek köszönhetően emelkedik ki Marquez a jelenlegi mezőnyből, de a 75 éves korábbi motoros nem tudta pontosan megmondani:

„Nem tudom, és szerintem ha Marcot kérdeznénk, ő sem tudná. Ez ugyanolyan kérdés, mintha tőlem várnál választ arra, én miért nyertem annyiszor, de én sem tudom. Úgy gondolom, van bennünk valami már akkor, amikor megszületünk. Egy Istentől kapott természetes ajándék” – vélekedett Agostini.

Belépés