Quad Hírek - Quadra fel, avagy irány a 2018-as Shorttrack szezon!

Készült: 2017.november.09 18:44 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Egyéb motoros hírek, Motoros Hírek

Quad Hírek - Quadra fel, avagy irány a 2018-as Shorttrack szezon!
Interjú Negyedi Ferivel a 2018-as Shorttrack szezon előtt. Kedves Feri, kérlek mutatkozz be a portál olvasóknak, hogy te mikor öltötted fel a versenyzői mezed és azóta mi történt.
Először offroad autóztam és motoroztam, majd barátaim a QuadFamily jóvoltából, 2005-ben átugrottam egy versenyquadra. Minden kezdet nehéz, de 2007-ben már az élvonalban száguldottam Kazár Miki és Kunkli Tivadar között. Később Magyar Nemzeti Bajnok lettem, és azóta sem adom olcsón a bőröm. 2014-ben a döglődő Quadsportot megpróbáltam erősíteni verseny szervezéssel, és versenyzői kapcsolattartással. Sikerült, azóta számos versennyel járultam hozzá a sportunk fejlődéséhez. Shorttrack versenyzők szép számmal képviselik magukat autocross versenyeinken idén 10 fő alatt nem volt nevező. Megalakítottuk egyesületünk a Monori Autó Motor Quad Sport Egyesületet.
Quad Hírek - Quadra fel, avagy irány a 2018-as Shorttrack szezon!
2018-ban nagy fába fogod vágni a fejszét a csapatoddal. Shorttrack Országos verseny sorozatot bajnokságot fogtok rendezni. Ez hány versenyt is fog jelenteni? - Igen, nyolc versenyt tervezünk. A helyszínekről lehet-e tudni infót? - Dömsöd, Monor és Kecel, ahol kitűnő körülmények között versenyezhetünk majd. Van, ami tárgyalás alatt van, illetve hasonló adottságokkal keresünk még helyszínt ezúton is.
Quad Hírek - Quadra fel, avagy irány a 2018-as Shorttrack szezon!
Miért éppen shorttrack? - Quados szemszögből nézve az országunk leg életképesebb versenyzési formája. Ugratók nélküli széles pályák könnyen betanulhatóak, azután jöhet a fullgáz, így a Profik és Amatőrök egyaránt sikerélménnyel távoznak adrenalin dús versenyeinkről. Mit is jelent a shorttrack? - Esetünkben egy gyorsasági quadversenyt, amit autocross szabályok szerint vezénylünk. Hány éves kortól lehet majd nevezni a versenyekre és miként lehet nevezni rájuk? - 14 év felett bárki nevezhet, a helyszínen. Aki pedig a versenysorozaton részt szeretne venni az előnevezhet e-mailban a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
Quad Hírek - Quadra fel, avagy irány a 2018-as Shorttrack szezon!
Lehet-e "eldobni" majd versenyt, vagy minden futamon részt kell majd venni? - Egy versenyt lehet kihagyni, hiszen egyszer mindenkinek lehet valami jobb dolga vagy jóljöhet, ha lerobban a gép. A shorttrackon belül milyen kategóriák vannak? - Prestige a profiknak, Open1 a félprofi haladóknak, és Open2 a kezdőknek. Mivel tudnád bíztatni a kezdőket? - Amatőrök többnyire, kipróbáljuk, felkiáltással jönnek és visszatérnek. Később belőlük lesznek a Profik. Ha a régiójukban van lehetőségük bárhova nevezni, menjenek. Szükség van a falu széli kergetőzésre, az úgynevezett "gulyás kupára", mert innen indul útjára a versenyszellem. Lesz-e csapatbajnokság, vagy csak egyéniben indulhatnak majd a versenyzők? - Egyéni értékelés adott. Amennyiben versenyzőink párokat alkotva külön neveznek nálunk úgy tudjuk értékelni csapatként is őket. Mely hónapokban szeretnél rendezni OB-t? - Április hónaptól októberig, minden hónapban lesz alkalmuk megméretni magukat. Milyen jellegű díjazásra lehet számítani? - Az első három versenyzőt serleggel a többieket éremmel díjazzuk. Az év végén pedig mindenki névre szóló serleget kap. - Hajósi Miklós -
Quad Hírek - Quadra fel, avagy irány a 2018-as Shorttrack szezon!

Belépés