Futamgyőztes Japánban Michelisz Norbert!

Készült: 2017.október.29 10:18 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek

Futamgyőztes Japánban Michelisz Norbert!
Michelisz Norbert megnyerte a főfutamot Motegiben és ezzel feljött a második helyre a bajnokságban.

Michelisz Norbert az első pozíciójából indult a főfutamon. Két biztonsági autó mögötti kört követően engedték el a versenyzőket ahol Michelisz Norbertnek sikerült megőrizni vezető helyét Nicky Catsburg és Néstor Girolami előtt a. A Magyar pilóta remek tempót diktálva, pár körön belül már több mint másfél másodperces előnyt autózott ki riválisaival szemben.

Ryo Michigami hibázott a kilencedik körben és azonnal a kavicságyban találta magát. Sikerült még visszatérnie a pályára azonban rengeteg törmeléket hordott fel az aszfaltra.

Ismét visszatért a biztonsági autó a pályára és két kör elteltével úgy ítélte meg a versenyigazgatóság, hogy a rossz látási viszonyokra illetve a fokozódó esőre való tekintettel a tizenegyedik körben felfüggesztették a futamot. Ekkor még úgy tűnt, hogy megint csak fél pontokat fognak osztani de mivel a verseny 75%-a már lement így teljes értékű pontokat osztottak. Thed Björk mögött Michelisz Norbert lemaradása így már csak 16.5 pont amivel vissza hozta bajnoki esélyeit!

Futamgyőztes Japánban Michelisz Norbert!

Belépés