Michelisz Norbert ismét az első sorban!

Készült: 2017.október.14 11:17 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek

Michelisz Norbert ismét az első sorban!
A Honda magyar versenyzője Michelisz Norbert ott folytatta sikeres időmérős szereplését ahol három hónapja abba hagyta. 
Második helyet szerezte meg az időmérőn és ezzel a vasárnapi első futamon a 9. helyről  a főfutamon pedig a 2. helyről indulhat.
Az új versenypályán Ningboban nehezített körülmények várták a versenyzőket ahol mindkét szabadedzés eső áztatta körülmények között zajlott. Mind a kétszer gyakorláson a nagy visszatérő Gabriele Tarquini volt a Honda legjobbja. Michelisz Norbert az FP1-en a 8. az FP2-n pedig a 10. helyen zárt.

Amikor elkezdődött az időmérő már nem eset az eső és ennek megfelelően elkezdett lassan felszáradni a pálya is.
Ehhez Rob Huff tudott a legjobban alkalmazkodni és ő neki sikerült először a hétvége folyamán 1:59-es időn belülre kerülni. Természetesen a többiek is egyre jobb köröket futottak a javuló körülményeknek köszönhetően.
A leggyorsabb Thed Björk volt megelőzve Nestor Girolamit és Rob Huffot.
Michelisz Norbi a Q1-et az 4. helyen zárta megelőzve csapattársa Gabriele Tarquinit.
 

Michelisz Norbert ismét az első sorban!
A Q2-ben sorra futották a versenyzők a jobbnál jobb köridőket de Michelisz Norbi az első biztonsági köre után bejött a boxba. Elég sok időt töltött kint és már már azt lehetett hinni, hogy valami probléma adódott az autójával amikor ismét kiment a pályára. Így egyetlen gyors kört tudott teljesíteni de még így is a harmadik helyre ugrott fel 7 századdal lemaradva Girolami mögé.
A Q2-t Tarquini nyerte meg az utolsó körben beállított 1:58.485-ös idejével.
A Q3-at Huff indította de ő nem tudott javítani eddigi legjobbján így az utána érkező Björk könnyen elé került.
Utánuk következett Michelisz Norbi aki a szokásához hűen ismét összerakott egy közel tökéletes kört. Így az első helyre ugrott megelőzve egyik legnagyobb riválisát Thed Björköt.
Következett Girolami aki sajnos még Norbinál is jobb jobb köridőt autózott. Ezzel átvette a vezetést.
Utolsónak Norbi csapattársa Tarqini következett aki nagyon akart bizonyítani és így sajnos belerontott a körébe. Ezzel a hibával az 5. helyen zárta az időmérőt.

Vasárnap a nyitó futam itthoni idő szerint reggel 8:30-kor, a főfutam pedig 10:30-kor kezdődik amit az M4 és az Eurosport1 is élőben közvetít.

Belépés