Moto2 Hírek - Aegerter vezetésével kettős svájci siker az esőben

Készült: 2017.szeptember.11 07:08 Készítette: Lipták Melinda Írta: Sleiher Dávid Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto2 Hírek - Aegerter vezetésével kettős svájci siker az esőben
Dominique Aegerter pályafutása második győzelmét szerzete a vizes San Marinó-i Nagydíjon. Mögötte honfitársa, Lüthi végzett, így kilenc pontra csökkentette Morbidellivel szemben összetettbéli hátrányát, aki az élről esett ki. Harmadiknak Syahrin ért be.
A kicsikhez hasonlóan, a Moto2-esek is esős körülmények között vágtak neki a 26 körös versenynek. Morbidelli kapta el a legjobban a rajtot, Pasini az élről a harmadik helyre esett vissza, míg Lüthi maradt a hetedik pozícióban az első kört követően.

Nem kellett azonban sokat várnunk az izgalmakra: két kör után Pasini szinkronban Baldassarival megcsúszott és búcsúzott a futamtól, csakúgy mint a versenyt vezető Morbidelli eggyel később. Az élre a harmadikról induló Aegerter ált az összetett második svájci honfitársa előtt. Az esések sorát Navarro folytatta, miközben Syahrin folyamatosan zárkózott az első háromra.

A maláj versenyző Oliveira kicsúszásával megörökölte a harmadik helyet, az élen továbbra is a két svájci viaskodott. A Moto3-asokhoz hasonlóan tovább buktak a pilóták, a nagyobb nevek közül Locatelli kiesését érdemes megemlíteni. Tíz körrel a vége előtt aztán Lüthi kihasználta Aegerter hibáját és megelőzte őt, de utóbbi javított és visszavette az első helyet.

Ezt követően már nem is tudott svájci kollégája mit kezdeni vele, így Aegerter láthatta meg elsőnek a kockás zászlót, Lüthi futott be a második helyen, és meglepetésre Syahrin ért fel a dobogó alsó fokára. A végén még Nakagami és Corsi borzolta a kedélyeket egy-egy bukással, de míg előbbi nem tudta befejezni a futamot, addig utóbbi a nyolcadikon futott be. Az első három mögötte Bagnaia, Binder Quartararo és Cortese ért be a negyedik, ötödik, hatodik, hetedik helyen. Míg Corsi mögött Pawi és Raffin végzett a top10-ben.

Belépés