Moto3 Hírek - Fenati volt az úr a misanói esőben, a mezőny fele kiesett

Készült: 2017.szeptember.11 07:05 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto3 Hírek - Fenati volt az úr a misanói esőben, a mezőny fele kiesett
Idei második győzelmét szerezte meg Romano Fenati a vizes misanói pályán, mögötte a biztos második helyre bazírozó Joan Mir ért célba, míg a harmadik pozíció Fabio Di Giannantonióé lett. Az elképesztően csúszós pályán a mezőny fele bukott, összesen tizenhatan mentek végig.
Jorge Martin meg tudta őrizni a vezető pozíciót a rajtnál, a mezőny kisebb csodával határos módon sikeresen abszolválta az első kört, egyedül az addig második helyen motorozó Fabio Di Giannantonio szélesítette ki az utolsó kanyart és vesztett több pozíciót. Martint Romano Fenati és Joan Mir követte.

A pole-pozíciótól megfosztott Enea Bastianini vált a vizes pálya első áldozatává, az olasz a negyedik helyről csúszott ki az első kanyarban miközben Fenati megelőzte Martint. Gabriel Rodrigo ugyanott csúszott ki, ahol a tegnapi időmérő edzésen és a nagy tempóban felzárkózó Tatsuki Suzuki és Nakarin Atiratphuvapat is a kavicságyban találta magát.

Fenatinak ellógott az üldözőktől, mögötte először Martin, majd Mir is hatalmasat mentett, a pontversenyt vezető spanyolnak sikerült megtartania a második pozíciót. Ennek köszönhetően Fenati előnye tíz másodperc fölé nőtt, hátrébb Bo Bendsneyder, Niccolo Antonelli és John McPhee is hibázott.

Martin visszaszerezte a második helyet Mirtől, közben Juanfran Guevara csúszott ki. 14 körrel a leintés előtt Martinnal is kibabrált az első kanyar féktávja. Bastianini másodszor is bukott, Fenatit senki sem zavarta az élen és Mir második helye is biztosnak tűnt. Mögöttük Aron Canet enyhén szólva agresszív manőverrel előzte meg Philipp Öttlt a negyedik helyért.

Ayumu Sasaki számára a hatodik helyen motorozva ért véget a verseny, Canet és Di Giannantonio óriási csatát vívtak az utolsó dobogós helyért. Tony Arbolino is feliratkozott a kicsúszók listájához, Marco Bezzecchi pedig Bastianinihez hasonlóan másodszor is bukott. Öt körrel a futam vége előtt Fenati húsz másodpercnél is nagyobb előnnyel vezetett Mir előtt.

Jaume Masiának is lett egy forró pillanata a hatos kanyarban, de rajta tudott maradni a motoron, nem úgy Kaito Toba és Antonelli, aki a harmadik duplázó lett a bukók között. Három körrel a leintés előtt Canet is elszállt, Fenati elképesztő magabiztossággal gyűjtötte be idei második futamgyőzelmét Mir és Di Giannantonio előtt. Mindössze tizenhatan értek célba.

Belépés