MotoGP Hírek - Rossi már otthonában lábadozik!

Készült: 2017.szeptember.02 18:23 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Rossi már otthonában lábadozik!
A Yamaha újabb közleményt adott ki a csütörtökön megsérült olasz motorosról, aki alig bő egy nap után már haza is térhetett az anconai kórházból, ahol péntek hajnalban megműtötték a lábát.
Valentino Rossi csütörtök délután szenvedett baleset, amikor a VR46 Versenyzői Akadémia tagjaival tréningezett együtt. Az urbinói kórházban síp- és szárkapocscsonttörést diagnosztizáltak a jobb lábában, amelyet péntek hajnalban immár az anconai kórházban meg is műtöttek. Eleinte úgy hírlett, hogy két-három napig tartják bent az olaszt, ám a Movistar Yamaha legfrissebb közleménye szerint már szombat délelőtt 10 órakor hazaengedték a kilencszeres világbajnok versenyzőt.

Rossi így foglalta össze az eddigieket: „Jól telt az este és jól is aludtam, és reggel is remekül éreztem magam. Az orvosok meglátogattak, és megengedték, hogy hazamenjek, ahol még jobban tudok majd pihenni. A lehető leghamarabb megkezdem a rehabilitációt, és meglátjuk, hogyan reagál a testem, mielőtt bármilyen döntést is meghoznánk. Még egyszer köszönetet szeretnék mondani az anconai és urbinói kórházak személyzetének, ahogy a barátoknak is, akik meglátogattak. Ahogy tegnap is mondtam, mindent megteszek, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek.”

Az mindenképp biztató jelnek tekinthető, hogy Rossit alig bő egy nappal az operáció után máris kiengedték a kórházból, ugyanakkor a műtétet végző Dr. Raffaele Pascarella pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján legalább 30-40 napig biztosan nem láthatjuk a versenypályán a 38 éves motorost. Ez azt jelenti, hogy a „Doktor” kénytelen kihagyni a jövő hétvégén sorra kerülő hazai futamát Misanóban, valamint az Aragóniai Nagydíjon sem lehet jelen, viszont abban reménykedhetünk, hogy Motegiben már visszatérhet az összetettben negyedik helyen álló yamahás.

Belépés