MotoGP Hírek - Rossi tegnap lábát törte egy edzésbaleset során! Ki kell hagynia hazai futamát?

Készült: 2017.szeptember.01 10:43 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek

MotoGP Hírek - Rossi tegnap lábát törte egy edzésbaleset során! Ki kell hagynia hazai futamát?
Valentino Rossi csütörtök délután balesetet szenvedett: a VR46 Versenyzői Akadémia tagjaival tartott enduro-edzést, amikor nagyot esett az olasz. Nagyon úgy tűnik, hogy rájár a rúd idén edzés közben Valentino Rossira: a mugellói Olasz Nagydíj előtt is balesete volt, akkor hasi és mellkasi sérüléseket szenvedett.
A Movistar Yamaha péntek délelőtt 10:30-kor kiadott közleménye szerint az urbinói kórházba szállították a 38 éves versenyzőt, akinél síp- és szárkapocscsonttörést – egyes, nem hivatalos értesülések szerint ráadásul nyílt törést – diagnosztizáltak a jobb lábában.

Rossit még az este folyamán átszállították az anconai kórházba, ahol éjjel 2 és 3 óra között sikeresen megműtötték: a beszámoló szerint egy fémszeggel rögzítették a töréseket a „Doktor” lábában. A Yamaha későbbre ígért további tájékoztatást a motoros pontos állapotáról, így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az idén már második alkalommal megsérülő (Mugello előtt motokrossz-edzés során szenvedett hasi és mellkasi sérüléseket) Rossi mikor térhet vissza a versenypályára – a sajtóban keringő pletykák szerint ez 30-40 nap múlva lehet esedékes.

Az összetettben negyedik helyen álló versenyző, akinek épp a hazai futama következne Misanóban, mindenesetre optimistábban nyilatkozott, mint előző este: „Jól sikerült a műtét. Amikor ma reggel felébredtem, már jól éreztem magam. Szeretnék köszönetet mondani az anconai kórház személyzetének és különösen Pascarella doktor úrnak, aki megműtött. Nagyon sajnálom a balesetet. Most a lehető leghamarabb szeretnék visszaülni a motoromra – minden tőlem telhetőt megteszek ezért!” – fogalmazott Rossi a hangvillások közleményében.

Belépés