MotoGP Hírek - Dovizioso idei negyedik sikerét aratta, Marquez motorja elfüstölt!

Készült: 2017.augusztus.28 06:49 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Dovizioso idei negyedik sikerét aratta, Marquez motorja elfüstölt!
Hiába vezetett szinte végig Rossi, végül honfitársa húzta be a győzelmet Silverstone-ban, ezzel idén elsőként tud negyedszer is diadalmaskodni – ráadásul mivel Marquez Hondája elfüstölt, a ducatis ismét az élre állt a bajnokságban!
Sorozatban negyedik alkalommal rajtolhatott az élről Marc Marquez, Valentino Rossi azonban rögtön a Brit Nagydíj rajtja után átvette tőle a vezetést. A Repsol Honda motorosát ráadásul nem sokkal később már a másik Yamahán ülő Maverick Vinales is szorongatta, sőt az élmezőnyből egyedüliként a lágy keverékű hátsó gumira voksoló spanyol meg is előzte honfitársát. Rossi ezt kihasználva egy másodperc fölé növelte az előnyét, míg Vinales és Marquez mögött Dovizioso és Crutchlow vívott a negyedik helyért.

Vinales próbált apránként közelíteni Rossira, de az olasz is szépen tartotta az öt-hat tizedmásodperces fórját a többiekkel szemben, miközben Marquez mellett egyébként Dovizioso is elment, így a ducatis haladt a harmadik helyen. Féltávhoz érve aztán ők ketten egymás után megelőzték Vinalest, aki viszont a lágy hátsó abroncs ellenére sem szakadt le róluk még ekkor sem.

Hét körrel a vége előtt azonban jött a dráma: Marquez alatt elfüstölt a Honda, a címvédő a harmadik helyről volt kénytelen kiállni! Dovizioso ezután szinte azonnal megérkezett Rossira, az utolsó néhány körre pedig Vinales és Crutchlow is újra felért rájuk. Három körrel a vége előtt aztán Dovizioso be is bújt Rossinak, s átvette tőle a vezetést, az olasz pedig ahelyett, hogy visszatámadhatott volna, még Vinales mögé is visszacsúszott.

Dovizioso pedig innen már nem hibázott: hiába közelített rá a legvégén Vinales, Spielberg után ismét nyert az olasz, ráadásul idén már negyedszer győzött – ő az első, aki elérte ezt a számot a 2017-es szezonban! Ha pedig mindez nem lenne elég, Marquez nullázásának köszönhetően ismét átvette a vezetést a bajnokságban a Ducati motorosa, kilenc egységgel a címvédő előtt. Rossinak be kellett érnie a dobogó alsó fokával, Crutchlow lett a negyedik, majd jött Lorenzo és Zarco, míg az első tíz sorrendjét Pedrosa, Redding, Rins és Bautista tette teljessé. Folytatás két hét múlva Misanóban.

Belépés