Moto2 Hírek - Nakagami győzelemmel ünnepelte MotoGP-s szerződését

Készült: 2017.augusztus.28 06:46 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Nakagami győzelemmel ünnepelte MotoGP-s szerződését
Sokáig a Marc VDS házon belüli csatájának tűnt a Moto2-esek Brit Nagydíja, Marquez azonban elesett, Morbidellit pedig nem sokkal később Nakagami is megelőzte, így a japán karrierje második sikerét aratta. A vb-éllovast ráadásul még Mattia Pasini is lenyomta – jóllehet, a fő kihívó Thomas Lüthit így is maga mögött tartotta.
Zsinórban harmadszor indulhatott a pole-ból Mattia Pasini a Moto2-ben, a rajt azonban nagyon nem sikerült az olasznak a Brit Nagydíjon: egészen a hatodik helyig csúszott vissza, miközben Alex Marquez tört az élre. A spanyol mögött néhány kanyar elteltével pedig már csapattársa, Franco Morbidelli volt a második, miközben Pasini igyekezett visszazárkózni: néhány ellenfelét lenyomva gyorsan feljött a harmadik-negyedik pozícióba, amelyért Takaaki Nakagamival és Thomas Lüthivel kellett megküzdenie.

Marquez és Morbidelli viszonylag hamar leszakították magukról a többieket, miközben Nakagami is némi előnyre tett szert a harmadik helyen Lüthi és Pasini párosa előtt. Túl a táv harmadán azonban az élen is megkezdődött a csata: a világbajnokságot is vezető olasz második próbálkozására lenyomta Marquezt, így átvette tőle a vezetést. Marquez persze nem hagyta magát, s nem sokkal később vissza is előzte csapattársát.

A nagy sietségnek azonban nyögés lett a vége: a korábbi Moto3-as világbajnok az élen állva kicsúszott, így Morbidelli megörökölte tőle az első pozíciót! Azt azonban ő sem birtokolta sokáig, Nakagami ugyanis folyamatosan közelített hozzá, majd pedig meg is előzte a Marc VDS versenyzőjét. Nakagami onnantól kezdve pedig már vissza sem nézett, s az LCR Honda jövő évi versenyzője behúzta karrierje második világbajnoki futamgyőzelmét (az elsőt még tavaly Assenben szerezte).

Morbidelli viszont még a második helyét sem tudta megőrizni, Pasini ugyanis néhány körrel a vége előtt levadászta őt. Persze a világbajnoki összetettben még így is nőtt az előnye, hiszen fő kihívója, Lüthi csak mögötte, a negyedik helyen ért célba, így kettejük között 29 pontra hízott a különbség a tabella élén. Folytatás két hét múlva Misanóban.

Belépés