Moto3 Hírek - Piros zászlóval ért véget a 100. Moto3-as futam, Canet a győztes!

Készült: 2017.augusztus.28 06:44 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Piros zászlóval ért véget a 100. Moto3-as futam, Canet a győztes!
Elképesztően szoros küzdelmet hozott a legkisebb kategória Brit Nagydíja, amelyen azonban elmaradt a befutó, az utolsó körben ugyanis Bendsneyder és Guevara esése miatt félbeszakították a körözést. A győzelmet így a 16. helyről startoló Canet húzta be Bastianini és Martin előtt, Mir az ötödik helyen zárt.
Szokatlan időpontban, itthoni idő szerint 13:40-kor startolt el a Moto3-as kategória történetének 100. futama Silverstone-ban. Romano Fenati idén először indulhatott az élről, s meg is őrizte a vezetést, de a Gabriel Rodrigo, Juanfran Guevara, Joan Mir hármas rögtön az első körökben komolyan támadta őt: ez a négyes Fabio di Giannantonióval kiegészülve kemény adok-kapokba bonyolódott.

Elképesztő vonat alakult ki: a táv feléhez közeledve még az első 23 motoros gyakorlatilag teljesen együtt haladt. Ráadásul nem is csak lekövették egymást, folyamatosan változott a sorrend az élen is: Mir, Fenati, Guevara, Rodrigo és Martin egyaránt megfordultak a legjobb pozíciókban. Később aztán Canet is csatlakozott hozzájuk – pedig ő a 16. helyről kezdte meg a felzárkózást. Még az utolsó körökre is nagyjából tízen fordultak teljesen együtt, de főként Martin, Loi, Fenati és Canet villogott az első helyeken.

Az őrült befutó azonban elmaradt, Bendsneyder és Guevara balesete miatt ugyanis az utolsó körben előkerült a piros zászló – utóbbit szemlátomást ápolni is kellett a pálya szélén. Így viszont az előző kör végi állás alapján Aron Canet nyert Bastianini és Martin előtt. Mir végül ötödik lett Rodrigo mögött, szóval a hetedikként végző Fenatival szemben még így is növelte az előnyét.

Belépés