MotoGP Hírek - Marquez őrületes körrekorddal a pole-ban, de Rossi a nyomában!

Készült: 2017.augusztus.27 11:01 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Marquez őrületes körrekorddal a pole-ban, de Rossi a nyomában!
A Repsol Honda spanyolja elsőként tudott két percen belülre kerülni a silverstone-i pálya jelenlegi nyomvonalán, ám így is csak 84 ezreddel utasította maga mögé a „Doktort”. A hazai kedvenc az első sorban, Vinales és a Ducatik a másodikban.
A Jorge Lorenzo műszaki hibáját és elsőségét hozó, tét nélküli edzés után rögtön következett a MotoGP silverstone-i időmérőjének első felvonása, ahol az volt a kérdés, melyik két versenyző kvalifikálja magát még a Q2-be a legjobb tíz mellé. A 15 perces etap Danilo Petrucci esésével indult, de amúgy sem róla szólt a Q1, ahonnan végül a hétvége eddigi részében csak szenvedő Dani Pedrosa, valamint Jonas Folger tudott továbblépni. Alex Rins épp csak lemaradt erről, de így is biztató teljesítményt nyújtott az újonc suzukis, aki Bautistával és saját csapattársával, Andrea Iannonével foglalja majd el holnap az ötödik rajtsort.

Tíz perc szünet után máris következett a mindent eldöntő második szakasz, Marc Marquez pedig nem vacakolt: rögtön az első gyorskörével új pályacsúcsot állított, saját korábbi rekordját átadva a múltnak. Az első próbálkozások után Maverick Vinales és Cal Crutchlow tudott a legközelebb kerülni a címvédőhöz, de még a yamahás hátránya is csaknem négy tized volt a repsolos mögött.

A finálét a KTM-mel egész hétvégén remeklő Pol Espargaro bukása nyitotta, ám ennél sokkal fontosabb volt, hogy Marquez a silverstone-i pálya jelenlegi vonalvezetésén elsőként fért be két perc alá! Ezzel meg is szerezte zsinórban a negyedik rajtelsőségét, ám így sem volt túl nagy a vb-éllovas előnye: Valentino Rossi 84 ezredre megközelítette őt, így övé lett a második rajtkocka. Crutchlow teszi teljessé az első sort vasárnap, míg a másodikba Vinales, Lorenzo és Dovizioso kvalifikálta magát. A top10-be Pedrosa, Zarco, Aleix Espargaro és Folger fért még be.

A MotoGP belga futamát rendhagyó módon, ma 16:30-tól tekinthetik meg a Spíler tv-n, előtte 13:40-kor kezdődően a Moto3, 15:00-tól a Moto2 futamát nézhetik élőben.

Belépés