Moto3 Hírek - Fenati Mirt legyőzve zsebelte be idei első pole-ját

Készült: 2017.augusztus.27 10:59 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Fenati Mirt legyőzve zsebelte be idei első pole-ját
A bajnokság első két helyezettje indulhat az élről a Moto3-asok Brit Nagydíján, ám fordított sorrendben: az olasz motoros idén először zárt az élen egy időmérőt. Az összetettbeli éllovas mellett Rodrigo fért még be az első sorba, míg a tabellán harmadik Canet csak 17. lett.
Szokás szerint a Moto3-asok nyitották meg a kvalifikációk sorát a gyorsaságimotoros-vb Brit Nagydíján. Az első percekben Bo Bendsneyder nevét olvashattuk az élen, a holland eredményét azonban pályaelhagyás miatt törölték, így Nicolo Bulega örökölte meg az első pozíciót, mindössze hat ezreddel Jorge Martin előtt.

Persze ahogy arra számítani lehetett, az utolsó percek végső rohamára maradt a döntés. Az elképesztő tűzijátékból végül Romano Fenati került ki győztesként: az utolsó pillanatban utasította maga mögé a vb-éllovas Joan Mirt, míg az első sort Gabriel Rodrigo teszi teljessé vasárnap. McPhee lett a negyedik, majd jött Antonelli és Migno, az összetettben harmadik Aron Canet viszont csak a 17. helyre kvalifikált.

Belépés