MotoGP Hírek - Az év befutója, Dovizioso kivédekezte Marquez támadásait!

Készült: 2017.augusztus.13 16:17 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Az év befutója, Dovizioso kivédekezte Marquez támadásait!
A verseny elején ugyan még Jorge Lorenzo vezetett, a győzelem sorsa azonban Andrea Dovizioso és Marc Marquez között dőlt: a spanyol még az utolsó kanyarban is bepróbálkozott, a ducatis azonban behúzta idei harmadik győzelmét! Pedrosa tette teljessé a dobogót, a Yamahák csak a 6-7. helyen.
Marc Marquez indulhatott az élről a MotoGP Osztrák Nagydíján, ám csak egy kanyarig vezetett a spanyol, Jorge Lorenzo ugyanis a második egyenesben elhúzott mellette. A ducatis ráadásul valamelyest le is rázta magáról a repsolost, valamint az őt üldöző Andrea Doviziosót, Valentino Rossit és Maverick Vinalest. Utóbbi yamahás nagy elánnal támadta a „Doktort”, ám egy ilyen alkalommal a pályáról is leszaladt, így visszaesett Johann Zarco és Dani Pedrosa mögé a hetedik helyre.

Lorenzo körökön keresztül őrizte a vezetést, az előnye azonban folyamatosan fogyott Marquezzel szemben. A hondás viszont elmérte az egyik féktávot, így Dovizioso is elé került, és beletelt néhány körbe, mire visszaelőzte az olaszt. Ezt követően azonban nagyon gyorsan megérkezett Lorenzóra, s végül át is vette tőle a vezetést – igaz, néhány másodpercre Dovizioso mindkettejük elé került, de vissza kellett sorolni a második helyre.

Az éllovas trió mögött is nagy csata zajlott: Pedrosa és Zarco is lenyomta Rossit, aki aztán hibázott is egyet, így Vinales is elé került. Dovizioso nem hagyta ellógni Marquezt – olyannyira nem, hogy amikor a címvédő elmérte a 3-as kanyart, a ducatis el is ment mellette, eggyel hátrébb pedig Pedrosa vette át a harmadik helyet Lorenzótól. A rutinos spanyol ráadásul az előtte állókra is fel tudott zárkózni, mivel Dovizioso és Marquez óriási adok-kapokba kezdett az élen, így az utolsó hat körre teljesen együtt fordult az olasz és a két Repsol Honda.

A fináléra azonban már ismét kettesben maradt Dovizioso és Marquez, akik egészen a befutóig elképesztő csatát vívtak egymással: a hondás még az utolsó kanyarban is bevetődött ellenfele mellé, azonban nem tudta megőrizni az első helyét, így az olasz idén harmadszor nyert – idén egy Ducati diadalmaskodott Spielbergben! Pedrosa bejött harmadikként, megelőzve Lorenzót és Zarcót, míg a gyári Yamahák csak a hatodik, hetedik helyen jöttek be Vinales, Rossi sorrendben, így Dovizioso mindkettejüket megelőzte a tabellán. A top10-et Bautista, Baz és a KTM szabadkártyás tesztpilótájaként parádés versenyt teljesítő Kallio tette teljessé – folytatás két hét múlva Silverstone-ban.

Belépés