Moto2 Hírek - Morbidelli hetedik sikerével megerősítette bajnoki vezetését

Készült: 2017.augusztus.13 16:13 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Morbidelli hetedik sikerével megerősítette bajnoki vezetését
Hiába tűnt az egész versenyen gyorsnak Alex Marquez és Thomas Lüthi is, Franco Morbidelli csak pár másodpercig nem állt az élen, az olasz pedig végül megnyugtató előnnyel nyerte meg az Osztrák Nagydíjat. A kettős győzelmet arató Marc VDS motorosa ezzel 26 pontra növelte előnyét svájci riválisával szemben.
Két komoly tömegbukással indult a Moto2-esek Osztrák Nagydíja a Red Bull Ringen: a mezőny hátsó felében Manzi, Baldassarri, Vierge és Quartararo is elesett, sőt Simeon, Marini és Cortese versenye is összeért, de szerencséje egyiküknek sem esett baja – pedig nem sokon múlt, hogy esetleg átmenjenek egymáson. Mindeközben a Brno után ismét pole-ból induló Mattia Pasinit rögtön lerajtolta Franco Morbidelli, sőt még az első körben elment mellette Thomas Lüthi, majd nem sokkal később Alex Marquez is.

Ők négyen lélegzetvételnyi előnyre tettek szert a többiekkel szemben, ám mivel egymással is keményen csatáztak, nem igazán tudták teljesen leszakítani Bagnaiát és Oliveirát. Pasini ellenben apránként lemaradt az éllovas trióról, így Lüthi szabadon támadhatta Marquezt, aki azonban rendre kivédte a svájci akcióit – kőkemény csatát vívott egymással a két motoros.

Már a versenytáv utolsó harmadához érkeztünk meg, amikor Marquez egy apró hibáját kihasználva Lüthi végre meg tudta tartani a második helyet, az összetettben is ugyanezt a pozíciót elfoglaló motoros pedig azonnal ráugrott Morbidellire is. Az olasz azonban ugyanúgy kivédekezte a svájci támadását, sőt kissé el is lépett tőlük ezután, ráadásul a leggyorsabb köröket futó Oliveira is megérkezett rájuk – a portugál azonban öt körrel a vége előtt bukott, így kiszállt a küzdelemből, sőt a motor el is találta őt.

A fináléra újra Morbidelli, Marquez, Lüthi sorrendben fordult az élboly, több kisebb hibának is köszönhetően ráadásul szét is rázódtak. Így az utolsó körökben már nem láthattunk előzést közöttük, Morbidelli pedig Mirhez hasonlóan megszerezte szezonbeli hetedik győzelmét. A Marc VDS kettős sikernek örülhetett, a dobogót pedig Lüthi tette teljessé, akinek ezzel 26 pontosra nőtt a hátránya. Bagnaia lett a negyedik, maga mögött tartva Pasinit, a top10-be pedig Nakagami, Binder, Navarro, Aegerter és Syahrin fért még be.

Belépés