Moto3 Hírek - Mir lesöpörte a mezőnyt Ausztriában

Készült: 2017.augusztus.13 16:09 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Mir lesöpörte a mezőnyt Ausztriában
Hiába indult csak a negyedik sorból a világbajnoki pontversenyt vezető Joan Mir, a spanyol néhány kör alatt felzárkózott és megszerezte idei hetedik futamgyőzelmét. Mögötte azonban ismét hatalmas csata zajlott a második helyért, amelyet Philipp Öttl csípett el Jorge Martin előtt.
Brno után Spielbergben is Gabriel Rodrigo rajtolhatott az élről, az argentin jól rugaszkodott neki a futamnak, de hamarosan át kellett adnia a vezető helyet John McPhee-nek. Rodrigo az első kör végén visszaállt az élre, aztán Bo Bendsneyder vette át a vezetést. A negyedik sorból induló Joan Mir és Romano Fenati óvatosan rajtolt, az olasz be is sokallt az egyik kanyarban, míg a spanyol apránként lépegetett előre az első körökben. Bendsneydertől a sérült Jorge Martin vette el az első helyet, Mir felért a dobogósok mögé, Fenati viszont csak a tizenötödik helyen motorozott. A világbajnokságot vezető spanyol nem sokat teketóriázott, megelőzte a versenyben vezetőket és megpróbált ellépni a mezőnytől.

Fenati nemhogy nem tudott feljebb zárkózni, fokozatosan csúszott vissza, a futam feléhez közeledve csak a tizennyolcadik volt. Kitűnően szerepelt viszont a szabadkártyás Jaume Masia, aki huzamosabb ideig tartotta magát a legjobb tíz között. Mir elszakadt az üldözőktől, mögötte kőkemény csata zajlott a második pozícióért, ami szintén a kezére játszott.

Masia folytatta remek szereplését és kilenc körrel a leintés előtt ő állt a második helyen. Egy körrel később az első kanyar féktávjánál Bendsneyder hátulról belerohant McPhee-be, szerencsére egyiküknek sem esett baja. Mir teljesen más dimenzióban motorozott, mint az üldözők, közben Andrea Migno is bukott az egyes kanyarban. Fenati nagyot hajrázott, öt körrel a vége előtt tizenegyedik volt.

Mirt senki sem zavarta az élen, a második helyre azonban tizenhárman (!) is pályáztak. Hátrébb a mezőnyben Suzuki és Antonelli lemásolta a McPhee-Bendsneyder ütközést, az olasz igen indulatosan kérte számon a japán motoros manőverét. Két körrel a leintés előtt Öttl állt a második helyen, aki meg is tartotta a célig a pozícióját, a harmadik helyet pedig elképesztően szoros küzdelemben a sérüléséből visszatérő és az interjúknál a könnyeivel küszködő Jorge Martin szerezte meg Livio Loi-al szemben.

Idei hetedik, zsinórban harmadik sikerével Mir újabb hatalmas lépést tett a világbajnoki cím felé, nagy ellenfele, Romano Fenati csak három pontot szerzett. Jaume Masia egy kilencedik hellyel és egy körrekorddal tette le a névjegyét a világbajnokságon.

Belépés