MotoGP Hírek - Osztrák Nagydíj: Marquez a pole-ban, a Ducatik a nyomában

Készült: 2017.augusztus.12 14:59 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Osztrák Nagydíj: Marquez a pole-ban, a Ducatik a nyomában
Ahogy a korábbi két szombati edzésen, úgy az időmérőn sem talált legyőzőre a Repsol Honda spanyolja, aki idén immár ötödször indulhat majd az élről. Dovizioso és Lorenzo révén mindkét gyári Ducati az első sorban, míg Vinales a negyedik, Rossi pedig csak a hetedik helyre kvalifikálta magát.
Alig ért véget a Marc Marquez sikerét hozó negyedik szabadedzés, máris következett az Osztrák Nagydíj időmérője, amelynek első szakaszában az volt a kérdés, melyik két versenyző jut még be a legjobbak mellé a Q2-be. Sokáig Dani Pedrosa és Hector Barbera foglalta el az első két pozíciót, a hajrában azonban még többen is sokat javítottak, így kettejük közül csak a repsolos lépett tovább, ám még őt is megelőzte Danilo Petrucci, így a pramacos zárta az élen a Q1-et.

A második etap során aztán már a legjobbak is pályára gurultak: az első percek során Valentino Rossi, Karel Abraham és Maverick Vinales is megfordult az élen, de Marquez volt az, aki az első igazán versenyképes kört megfutotta – az előnye ugyanakkor már nem volt olyan jelentős, mint korábban, a hozzá legközelebb kerülő Andrea Dovizioso hátránya ugyanis „csak” 34 század volt a hondással szemben.

Marquezzel aztán a későbbiekben sem tudtak mit kezdeni az ellenfelek, így a pontverseny éllovasa behúzta idei ötödik rajtelsőségét. Mögötte azonban már érdekesebb alakult a csata: végül Dovizioso lett a második, 144 ezredes lemaradással, az első sort pedig a másik gyári Ducatin ülő Jorge Lorenzo tette teljessé – a bolognai gyártó motorosai ismét nagyon érzik a Red Bull Ringet. Vinales végzett a negyedik helyen, megelőzve Petruccit és Zarcót, míg Rossi és Pedrosa csak a harmadik sorba kvalifikálta magát.

Belépés