Moto2 Hírek - Osztrák Nagydíj: Pasini sorozatban másodszor a pole-ban

Készült: 2017.augusztus.12 14:56 Készítette: Lipták Melinda Írta: Galuska Mihály Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Osztrák Nagydíj: Pasini sorozatban másodszor a pole-ban
Mattia Pasini nyerte a Moto2-es mezőny időmérőjét Morbidelli és Marquez előtt. Mindössze egy ezred döntött a pole sorsáról. A bajnoki éllovasok közül Lüthi a negyedik, Oliveira a nyolcadik lett. Hárman is elestek a kvalifikáción.
Furcsa jelenettel kezdődött a Moto2-es géposztály kvalifikációja: a Tech 3 Racing versenyzői, Vierge és Gardner egyszerre, de egymástól függetlenül estek el az első kanyarban. Mindkét versenyző folytatni tudta az edzést, Gardner fél távnál, Vierge viszont csak tizenkét perccel az edzés vége előtt tudott újra kihajtani a pályára. Nem ez volt az időmérő egyetlen bukással végződő esete, kevéssel fél táv után Simone Corsi is eldobta a motorját. Közel járt az eséshez a négyes kanyarban nap mentését bemutató Jorge Navarro is, de a spanyol meg tudta tartani a motorját.

Remekül kezdte az időmérőt Mattia Pasini, aki a brnói pole és a bíztató szabadedzések után joggal pályázhatott az első helyre. Pasini nem engedte ki a kezéből a vezetést, fél távnál Thomas Lüthi és Francesco Bagnaia követte az olaszt. A döntés az utolsó körre maradt, de Morbidelli végül egy ezreddel elmaradt riválisától. A bajnoki éllovasok közül Lüthi az ötödik, Oliveira pedig csupán a nyolcadik helyet szerezte meg.

Belépés