Moto3 Hírek - Osztrák Nagydíj: Rodrigo zsinórban másodszor a pole-ban

Készült: 2017.augusztus.12 14:53 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Osztrák Nagydíj: Rodrigo zsinórban másodszor a pole-ban
Ahogy Brnóban, úgy Spielbergben is a spanyol motoros bizonyult a leggyorsabbnak a Moto3-asok kvalifikációján. A vb-címért csatázó Mir és Fenati előbbi idejének törlése után csak a negyedik sorban.
Száraz pályán, de azért eléggé felhős égbolt előtt vette kezdetét a kvalifikációk sora az Osztrák Nagydíjon. A sort természetesen a Moto3-asok nyitották, ahol sokáig a bajnokságot is vezető Joan Mir diktálta a tempót, a fináléhoz közeledve azonban többen is megelőzték a spanyolt, így már Bo Bendsneyder vezetésével fordult a mezőny az utolsó percekre.

A hajrában szokás szerint azt láthattuk, ahogy szinte mindenki megpróbált valakinek a szélárnyékába kerülni, emiatt meglehetősen lassan haladtak, sőt néhányan a bokszon is áthajtottak a kivezető körük végén – alighanem ezúttal is többeket megbüntet majd utólag a versenyirányítás.

Az utolsó kör aztán Gabriel Rodrigónak jött ki a legjobban, aki így Brno után ismét a pole-pozícióba kvalifikálta magát. Mellőle Juanfran Guevara és Aron Canet startolhat majd vasárnap, miután az eredetileg másodikként végző Mir körét elvették. A spanyol így csak a 10. helyről indulhat, épp megelőzve az őt üldöző, és Di Giannantonióra szemlátomást roppant mérges Romano Fenatit.

Belépés