MotoGP Hírek - Crutchlow törött csigolyákkal lett Brnoban az ötödik

Készült: 2017.augusztus.07 08:44 Készítette: Lipták Melinda Írta: Galuska Mihály Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Crutchlow törött csigolyákkal lett Brnoban az ötödik
Hátsérüléssel versenyezte végig a vasárnapi brnói futamot Cal Crutchlow, aki ennek ellenére az előkelő ötödik helyen zárt – azt is elárulta, miért mert úgy dönteni, hogy rajthoz áll szombaton és a mai versenyen is.
Az angol versenyző még szombat reggel sérült meg, amikor Marc Marquezzel egyetemben bukott a Bautista motorjából pályára kerülő folyadék miatt. Az este folyamán az LRC Honda csapat sajtóközleményben erősítette meg, hogy pilótájuk nem szenvedett sérülést, és rajthoz állhat a vasárnapi versenyen, de ez az információ nem teljesen fedte a valóságot:

„Volt egy röntgen-vizsgálatom tegnap a pályán, és tisztán látszott egy törés a T6-os csigolyámnál, ezért elmentem egy CT-vizsgálatra. A helyi kórház viszont nem állt készen” – idézte a versenyzőt a Crash.net. „Felmentem a CT-vizsgálathoz, de senki nem volt ott! Szóval eljöttem, és visszaértem az időmérőre. Ezért volt egy kis félreértés az eset kapcsán.

A pálya orvosai egészségesnek találtak, szóval motorra szálltam.” Crutchlow ezen akcióját a később megérkező orvosok és a Honda sem nézte jó szemmel: „Persze Dr. Charte, Dr. Mir és Dr. Zasa (a Clinica Mobile orvosai – a szerk.) nem voltak túl boldogak a helyzet miatt. Ha a törés nem lett volna stabil – amit ekkor még nem tudtak – akkor nagyon veszélyes is lehetett volna. De én motorversenyző vagyok, és visszaültem a motorra. Nem tudtak megállítani, mert a pályaorvos azt mondta, hogy rendben vagyok. Tisztelem őket mint orvosok. Remek doktorok, minden, amit mondtak és minden, amit csináltak velem, nagyon jó volt. Száz százalékban megbízom bennük. Meg kellett hoznom a saját döntésemet: nem állok rajthoz az edzésen és az időmérőn, vagy kockáztatom a hátamat? A kvalifikáció mellett döntöttem. A Honda sem örült ennek, de mégis mit várnak tőlem? Azért vagyok itt, hogy versenyezzek, és jól éreztem magam.”

Crutchlow kijelentette, hogy nem versenyzett volna instabil töréssel, ha ez kiderült volna a vizsgálatok során. A szombat esti CT vizsgálat végül kimutatta, hogy a törés stabil, és a versenyző nem volt veszélyben: „Nem elmozdult törést mutatott. Többnyire biztonságban voltam. Nem volt gond a motorozással. Voltak fájdalmaim, de semmi olyan, amit nem tudtam volna kezelni” – fogalmazott az LCR motorosa, aki végül ötödik helyen ért célba Brnóban, ami a fentiek fényében még inkább megsüvegelendő teljesítmény.

Belépés