WTCC Hírek - Futamgyőzelem Argentínában!

Készült: 2017.július.16 19:52 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC Hírek -  Futamgyőzelem Argentínában!
Michelisz Norbert idei második, pályafutása hetedik futamgyőzelmét aratta a WTCC-ben. Argentínában a Honda magyarja a második helyről rajtolva győzött a főfutamon.

Nick Catsburg hiába ismerte be a szombati időmérő után, hogy időt nyert a Q3-as gyors körében azzal, hogy az utolsó kanyarban lement a fűre, a versenybírák nem találták szabálytannak a Volvo pilótáját a vizsgálat során. Ez pedig azt jelentette, hogy a holland megtarthatta a pole pozícióját, Michelisz Norbert pedig a második helyről rajtolhatott a főfutamon Termasban.

A Honda magyar pilótájának nem sikerült jól a nyitófutam, hiszen miután csapattársa, Tiago Monteiro meglökte őt, a rajt után nem sokkal defektet kapott, és ezzel elúszott az esélye a pontszerzésre. A főfutam előtt a második, harmadik helyre állt volna fel a két Civic a rajtrácson, ám a kifelé vezető körön Monteiro kicsúszott a sóderágyba - saját elmondása szerint még hidegek voltak a gumik, és ő hibázott. Így vissza kellett mennie a boxba, mert sok kavics került az autójába, de a gyors takarítás után időben el tudta foglalni a harmadik helyét a rajtrácson.

WTCC Hírek -  Futamgyőzelem Argentínában!

Mindhárom élen lévő versenyző jó ütemben kapta el a piros lámpák kialvását, így a rajt után nem változott az állás; Catsburg, Michelisz, Monteiro sorrendben jöttek el. Az első körben Norbi megszilárdította helyét Monteiróval szemben, de aztán megkezdte a felzárkózást Catsburgra. A második körben Micheliszé volt a leggyorsabb kör, ami ráadásul versenykörülmények között új pályarekord volt Termasban, hiszen több mint két másodperccel gyorsabb volt José María López tavaly futott 1:45,899-es csúcsánál.

A harmadik körben Norbi tovább javított, ekkor már 1:43,537-re volt képes, azonban erre volt válasza Catsburgnak, aki a negyedik körben ennél is jobb volt (1:43,480). A nyolcadik körben a Volvo hollandja az első futamhoz hasonlóan defektet kapott, Michelisz így átvette a vezetést! Ekkor 1,2 másodperc volt az előnye a második Monteiróval szemben. Nem is adta ki a kezéből az előnyt, amelyet beosztva fél másodperccel előzte meg végül csapattársát.

Michelisz Norbert Vila Real után idei második, karrierje hetedik futamgyőzelmét aratta a WTCC-ben. Az időmérőn megszerzett négy pontjához újabb 30-at pakolt, és 171 pontjával feljött a harmadik helyre a bajnokságban.

WTCC Hírek -  Futamgyőzelem Argentínában!

Belépés