Forma-1 Hírek - A Pirelli bemutatta új abroncsait

Készült: 2016.november.25 10:19 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - A Pirelli bemutatta új abroncsait
A Formula-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli a Yas Marina paddockban bemutatta a 2017-es méretű abroncsokat. A jövő évtől a pilóták 60 milliméterrel szélesebb első abroncsokat és 80 milliméterrel szélesebb hátsó abroncsokat használhatnak, így a gumik mérete közel 25 százalékkal növekszik.
Az FIA sportszabályozásának köszönhetően a Pirelli 10 tesztet szervezhetett, összesen 24 napon keresztül próbálták az abroncsokat. Az első tesztre augusztus elején került sor, az utolsóra a múlt héten Abu Dhabiban a Ferrarival. November 29-én, szintén Abu Dhabiban, három módosított autóval, a Ferrari, Mercedes és a Red Bull közreműködésével dolgozhat a gumiszállító. "Szeretnék köszönetet mondani minden csapatnak, hogy engedélyezték a 2017-es, szélesebb abroncsok kifejlesztését a módosított autók használatával" - mondta el Paul Hembery, a Pirelli Motorsport igazgatója.

"Óriási előrelépéseket tettünk, mióta kipróbáltuk az új abroncsokat augusztus elején és elégedettek vagyunk az eredményekkel. Tudjuk azonban, hogy a munka még csak most kezdődik. A jövő évi autókon tapasztalható aerodinamikai fejlődésnek köszönhetően a köridők közel öt másodperccel csökkennek 2015-höz képest és három másodperccel az idei évhez képest. Az új autók februárban gurulnak először pályára, a leszorítóerő több, mint 20 százalékkal növekszik. És ez a fejlődés tovább folytatódik a szezon során. A következő fejlesztési fázis, amely 2018-at célozza meg, már februárban elkezdődik."

Belépés