• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Button: Valószínűleg nem térek vissza

Forma-1 Hírek - Button: Valószínűleg nem térek vissza

Készült: 2016.november.25 10:12 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Button: Valószínűleg nem térek vissza
A McLaren-Honda pilótája, Jenson Button elmondta, a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjat pályafutása utolsó Formula-1-es versenyének tekinti, annak ellenére, hogy 2018-ban visszatérhet.
A 36 éves Button úgy döntött, a jövő évet kihagyja és helyét Stoffel Vandoorne veszi át, ám a brit pilóta fejlesztési feladatokat ellátva a McLarennél marad. Bár elképzelhető, hogy 2018-ban Button újra versenyzői ülést kap, a pilóta beismerte, búcsúversenyként tekint a hétvégi futamra.

"A hétvégére úgy gondolok, hogy ez lesz utolsó versenyem. Jelenleg nem akarok a Formula-1-ben versenyezni. Azt hiszem, ez lesz utolsó versenyem és remélhetőleg mindenki más is így tekint rá."

Arról, hogy megváltozott-e valami, elmondta: "Semmi nem változott. Csak úgy gondolok rá, mint utolsó versenyre, nem akarom azt hinni, hogy nem ez lesz az utolsó, miközben az lesz. Igaz, hogy szerződésem van 2018-ra, de jelenleg nem szeretnék 2018-ban versenyezni.

Az volt az elgondolás a szerződésben, hogy három hónap múlva, amikor degeszre eszem magam, elkezdek gondolkodni a jövőről és úgy érzem, a Formula-1-nek vissza kell térnie az életembe, akkor legyen lehetőségem. Jelenleg ez nem így van. Ez lesz az utolsó versenyem és így gondolkodom róla, de ki tudja, talán ez hat hónap, nyolc hónap, egy év múlva megváltozhat..."

Belépés