• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Ferrari Vettel büntetésének felülvizsgálatát kéri

Forma-1 Hírek - A Ferrari Vettel büntetésének felülvizsgálatát kéri

Készült: 2016.november.11 10:58 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - A Ferrari Vettel büntetésének felülvizsgálatát kéri
A Ferrari arra kéri az FIA-t, vizsgálja felül Sebastian Vettel Mexikói Nagydíjon kapott büntetését, mivel úgy érzik, a döntést újra kell gondolni új elemek felbukkanása miatt.
Vettel tíz másodperces időbüntetést kapott a futam után, mivel a versenybírák úgy ítélték meg, veszélyes módon védekezett Daniel Ricciardo ellen. A büntetés következtében a német pilótát az ötödik helyre sorolták vissza.

Vettel két büntetőpontot is kapott, így már hatnál jár egy éven belül.

Vettel büntetésére a versenyigazgató, Charlie Whiting adott magyarázatot a Brazil Nagydíj előtti sajtótájékoztatón, azonban a Ferrari közleményben kérte a büntetés felülvizsgálatát, hogy a jövőben egyértelművé tegyék a hasonló eseteket.

"A Ferrari a 2016-os Mexikói Nagydíj versenybíráit arra kéri, vizsgálják felül Sebastian Vettel büntetését a Sportszabályzat 27.5-ös cikkelyére hivatkozva, nézzék meg a 70. körben, a négyes kanyarban történteket."

A Sportszabályzat ide vonatkozó része azt mondja ki, hogy nem lehet olyan módon vezetni, amellyel egy másik pilótát hoznának veszélyes helyzetbe.

A felülvizsgálat eredményétől függetlenül a Mexikói Nagydíj végeredményét megváltoztatni nem lehet, mivel Vettel a Sportszabályzat 38.3-as cikkelye miatt kapott büntetést, ezen cikkely ellen azonban fellebbezésnek helye nincs.

Belépés