• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Rosberg és Hamilton is a győzelemre hajt

Forma-1 Hírek - Rosberg és Hamilton is a győzelemre hajt

Készült: 2016.november.11 10:51 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Rosberg és Hamilton is a győzelemre hajt
Nico Rosberg elmondta, szeretné megnyerni a Brazil Nagydíjat - így biztosan világbajnok lenne -, míg Lewis Hamilton veszítenivaló híján szintén győzni szeretne.
A két Mercedes pilóta úgy vág neki a hétvégi versenynek, hogy Rosberg előnye 19 pont a bajnokságban Hamiltonnal szemben.

Esetleges győzelmével a német pilóta első Formula-1-es bajnoki címét ünnepelhetné, de van más forgatókönyv is arra, hogy Hamiltonnál hét ponttal többet szerezzen.

Rosberg azonban a bajnoki címet győzelemmel szerezné meg.

"Csodálatos a bajnoki címért harcolni" - mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatón. "Természetesen a győzelemre hajtok. Szeretem ezt a pályát. Nagyszerű pálya és mindig jól teljesítettem itt. Különleges emlék számomra a két győzelem. Természetesen az idei évben ismét minden a nulláról indul, mint minden más versenyen. Jelenleg a múltbéli eredmények semmit nem számítanak."

És bár egy második helyezés is elég lenne Rosbergnek az előny megtartásához, a német ismét beismerte, vasárnap mindent bele fog adni.

"Soha nem lehet könnyedén venni a helyzetet - különösen, ha a bajnoki címért harcolsz. A pilóták nem így dolgoznak."

Ami Hamiltont illeti, a tavalyi világbajnok elmondta, nincs veszítenivalója és szeretne először nyerni Brazíliában, ezzel életben tartani bajnoki esélyeit.

"Nagyszerű kihívás lesz itt győzni. Ez a cél. Nincs veszítenivalóm. Nem tudom miért nem tudtam még győzni itt. De szeretném megcsinálni és mindent megteszek ezért."

Belépés