• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Nyilatkozatok az Egyesült Államok Nagydíjának vasárnapi napja után

Forma-1 Hírek - Nyilatkozatok az Egyesült Államok Nagydíjának vasárnapi napja után

Készült: 2016.október.24 07:51 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Nyilatkozatok az Egyesült Államok Nagydíjának vasárnapi napja után
Az Egyesült Államok Nagydíját Lewis Hamilton zárta az első helyen. A második Nico Rosberg, a harmadik Daniel Ricciardo lett. Nyilatkozatok a futam után.
MERCEDES AMG PETRONAS
Lewis Hamilton:
"Örülök, hogy sikerült ma pályafutásom 50. győzelmét megszerezni, hosszú ideje váratott ez magára, de ami a legfontosabb, nagyszerű hétvége volt. Ez a futam mindig nagyon jól sikerül számomra, de nagy megkönnyebbülés volt, amikor célba értem és feledtetni tudtam korábbi megbízhatósági problémáim. A rajtom teljesen rendben volt és tudtam, ilyen versenyre számíthatok. Nagyszerű érzés, különösen a hullámzó teljesítmény után, a rajttól kezdve irányítottam a versenyt. Nagyszerű visszatérni Austinba, a rajongók hihetetlenek. Cél, hogy a jövő héten ezt a formát folytassam, már várom a következő harcot Mexikóban."

Nico Rosberg:
"Jól rajtoltam és próbáltam megelőzni kívülről Lewis-t, de végül Daniel Ricciardo az egyes kanyart jobban teljesítette és építeni tudott erer. Innentől kezdve nehéz volt megelőzni a Red Bull-t, de az átalakított stratégia kifizetődött. A közepes keveréken mentünk és ez számos lehetőséget biztosított, különösen amikor a virtuális biztonsági autós fázis életbe lépett. A közepes keveréken erős sebességet tudtam menni és az autó nagyszerűen működött, sikerült felzárkóznom Lewis-ra, de akkor már késő volt. Jobb munkát végzett ezen a hétvégén és megérdemelte a győzelmet, várom harcunk folytatását Mexikóban."

RED BULL RACING
Daniel Ricciardo:
"A futam elején a szuperlágy keverék segített, de a rajt nem volt sokkal jobb, mint a Mercedesé. Majd láttam Nicót a külső íven, így a belsőre húzódhattam. Nyilvánvalóan szerettem volna az első helyről folytatni az egyes kanyar után, de a második helyezés is elég jó volt. Próbáltam Lewis-zal tartani az első néhány körben, de lágy abroncsai jobbak voltak. Azt hiszem, a második helyet megszerezhettük volna, de jött a virtuális biztonsági autós fázis, amely nem játszott a kezünkre. Nem vagyok túl csalódott, jó itt dobogóra állni. Örömmel jöttem ide, a futam előtti himnusz csodálatos volt, libabőrös lettem, majd a dobogós ceremónia nagyszerűen sikerült. Ismét sok pontot szereztünk és legalább Nico sebességét hozni tudtuk, amely bíztató, a következő néhány napban amit lehet megteszünk. Max-nek és Kiminek balszerencséje volt ma, így köztem és Seb között dőlt el a dobogós helyezés sorsa, de továbbra is előnyben vagyunk a Ferrarival szemben. Próbáljuk így folytatni és az utolsó néhány versenyen dobogós helyezéseket szerezni."

Max Verstappen:
"Nagyon balszerencsésen ért véget a verseny, de legalább az első fele pozitív volt. A rajt rendben volt, a keményebb keveréken mindig trükkösebb a helyzet, de sikerült elrajtolni és Seb előtt maradni. Elégedett voltam a sebességgel és jól éreztem magam a pályán, nagyszerű harc volt Kimivel, akit sikerült megelőzni. Biztos vagyok benne, a Mercedesszel versenyezhettünk volna, de az egyenesbeli sebesség miatt nagyon nehéz megelőzni őket. Visszavettem Nicóval szemben, hogy óvjam a gumikat és megtartsam előnyöm a Ferrarival szemben. A kerékcserénél félreértés történt, a csapat azt kérte, nyomjam meg a kört, ezért úgy gondoltam, be kell állnom. Kiálltam a boxba és akkor derült ki számomra, hogy nem kellett volna kimennem, de szerencsére ez nem befolyásolta a végeredményt. Nem sokkal miután visszatértem a pályára egy erős zajt hallottam a motorból, így benyomtam a kuplungot, majd arra kértek, engedjem fel és folytassam, próbálták kitalálni mi történt. Sajnos nem tudtuk megoldani a problémát és véget ért versenyem. A versenysebesség jó volt és a beállítás is erős, pozitívan várom Mexikót a jövő héten."

WILLIAMS MARTINI RACING
Felipe Massa:
"Nagyon jól rajtoltam és a verseny fantasztikusan alakult. Elkerültem az első kanyarnál történt balesetet és sikerült két autót megelőzni. Sebességünk nagyon jó volt és sikerült a mögöttem lévőkkel szemben előnyre szert tenni. Majd balszerencsém volt a virtuális biztonsági autós fázissal, mert kilenc másodperc volt az előnyöm, majd Sainz bejött elém sok időt és pontot nyert. A futam végén Fernando a kanyarnál bevetődött mellém, nekem jött és defektet kaptam. Minden lehetőségem elszállt a hatodik hely megszerzésére. Így is a hetedikek lettünk és csökkentettük hátrányunkat a Force Indiával szemben, de jobban is alakulhatott volna a helyzet. Most Mexikóra kell koncentrálni."

Valtteri Bottas:
"Nagyon csalódott napom volt. A belső íven mentem az egyes kanyar felé és jó pozíciót fogtam, de a csúcspontnál Hülkenberg nekem jött és defektet kaptam. Az autó padlólemeze is megsérült és sok leszorítóerőt veszítettem. Örülök, hogy a jövő héten egy újabb verseny, Mexikó következik, próbálom feledtetni ezt a napot. Pozitívum, hogy egy kicsit csökkentettük hátrányunkat a Force Indiával szemben, de arra van szükségünk, hogy mindkét autóval sok pontot szerezzünk."

SCUDERIA FERRARI
Kimi Räikkönen:
"Nyilvánvalóan a végeredmény messze nem ideális. Sajnálatos, mert az autó teljesítménye ma jó volt. Amikor a lágy abroncsra váltottunk valamiért szenvedtem. Az egyensúly rendben volt, de soha nem jött meg a várt tapadás. Amikor visszaváltottunk a szuperlágyra, az autó újra jól működött. Amikor a harmadik kerékcsere után elhagytam a boxot kissé lelassítottam és kérdeztem, minden rendben van-e, mert némi szikrát láttam. A boxutca végén a csapat arra kért, álljak meg. Most megnézzük, mi történt, mivel a hátsó kerékanyát nem rögzítették le megfelelően."

Sebastian Vettel:
"Összességében a mai nap jobb volt, mint a tegnapi, jó verseny volt. A rajt nem volt annyira jó és az egyes kanyarnál szerencsém volt, mivel valaki meglökött engem, azt hiszem Nico Hülkenberg bolt. Szerencsére semmi nem tört el, így folytatni tudtam. A sebesség jó volt, ezért a gumikra figyelhettünk, így tudtunk a többieknél tovább a pályán maradni. A futam kissé más volt, mint vártuk, ajándékot kaptunk ma Max-től, de sajnos Kiminek problémái voltak és kiállt. Jó teljesítmény lehetett volna a csapattól, ha mindkét autóval pontokat szerzünk."

McLAREN HONDA
Fernando Alonso:
"Jó és érdekes volt a mai nap, élveztem, különösen a futam utolsó részét. Carlos más stratégián és más gumin volt, mint én és Felipe, így fel tudtunk zárkózni rá. Abroncsaink jobb állapotban voltak, mint a Toro Rossón és ennek előnyét élvezhettük. Az utolsó néhány kör nagyon intenzív volt, extra sebességet nyertünk, ezért próbáltunk keményen előzni. Egészen könnyedén sikerült megelőzni a Toro Rossót, mivel az egyenesekben lassúak voltak, így csak a DRS nyitására volt szükség. 45 körig követtem Carlost és nagyon jól vezetett, kiegyensúlyozottan, hibátlanul - szóval nagyszerű harcot vívtunk. A Williamst ma más helyen kellett megelőzni, a szűk, lassú kanyarokban, amely nehéz volt, de remélhetőleg a rajongók élvezték. A mai eredményünk nagyszerű a motiváció szempontjából, örülök az ötödik helynek, de azért sikerült ennyi helyezést nyerni, mert mások kiestek, de sebességünk nem volt valami nagyszerű a hétvégén, szóval ennek okát meg kell találni."

Jenson Button:
"Nagyon örülök, hogy sikerült a tegnapi bosszantó nap után pontokat szerezni. A rajt kissé őrült volt - sok minden történt. A 19. helyről indulva kicsit nehezebb a helyzet, de jó első köröket teljesítettem, amelyeket nagyon élveztem. Sok helyet nyertem, majd az első tízbe kerültem, majd a második kerékcserénél Checóval szemben veszítettem, de azt hiszem, egyébként is megelőzött volna. A futam második fele nem volt számomra izgalmas - a gumikat óvtam, próbáltam tartani előnyömet és a gumikkal kitartani a verseny végéig, megpróbálni befogni Checót, de azt hiszem, végül három másodperccel értem később célba. Kilencedik lettem, amely nem rossz és nagyszerű, hogy mindkét autóval pontokat szereztünk a csapatnak. Fernando fantasztikus munkát végezve ötödik lett. Nagyon gyors volt ma és a biztonsági autó sokat segített neki. Erős előzéseket mutattam be - jókat és tisztákat -, különösen az egyes kanyarnál és érdekes volt harcolni, sokkal élvezetesebbé tette a versenyt. A szezon további részében a szombati napokon kell javítani - nem szabad rossz döntéseket hozni és az időmérő edzésen közelebb kell kerülni az első tízhez, akkor sokkal többet harcolhatsz. Remélhetőleg a következő futam Mexikóvárosban jó lesz - izgatottan várom - és remélhetőleg jó eredményt érünk el ott."

Belépés