• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Barcelonában rendezik a szezon előtti teszteket

Forma-1 Hírek - Barcelonában rendezik a szezon előtti teszteket

Készült: 2016.október.23 09:28 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Barcelonában rendezik a szezon előtti teszteket
Hosszas egyeztetés után kiderült, a Spanyol Nagydíj helyszíne, a Circuit de Barcelona-Catalunya pálya ad otthont a jövő évi szezon előtti teszteknek.
A Pirelli korábban már jelezte, szeretné, ha új, 2017-es abroncsait a mezőny melegebb körülmények között, akár Bahreinben tesztelje.

Azonban az Egyesült Államok Nagydíjának pénteki napján a 11 csapat képviselője találkozott Bernie Ecclestone-nal és megegyezés született.

Barcelona lesz a helyszíne a szezon előtti teszteknek, míg Bahreinben a csapatok az első szezon közbeni tesztet bonyolítják le.

"Több vita volt erről és ma kora délelőtt találkoztunk Bernie-vel, a csapatokkal és beszélgettünk a téli tesztekről" - mondta el a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. "A szabályok szerint Európán kívüli teszt lebonyolításához egyhangú hozzájárulása szükséges az összes csapatnak és ez nem történt meg, így megegyeztünk arról, hogy Barcelonában tesztelünk. Hogy segítve a Pirelli fejlesztési munkáját, a bahreini verseny után az első szezon közbeni tesztet Bahreinbe tervezzük."

A barcelonai tesztekre február végén és március elején kerül sor.

Belépés