• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Stroll Formula-1-es üléshez juthat

Forma-1 Hírek - Stroll Formula-1-es üléshez juthat

Készült: 2016.október.20 13:55 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Stroll Formula-1-es üléshez juthat
Lance Stroll milliárdos édesapja, Lawrence Stroll elmondta, fia a jövő évben a Formula-1-es mezőny tagja lesz. "Lance a jövő évben a Formula-1-es mezőny tagja lesz. Ezt feketén, fehéren leírhatják" - nyilatkozta az idősebbik Stroll.
A pilóta, aki október 29-én tölti be 18. életévét, az európai Formula-3-as bajnoki címet szerezte meg úgy, hogy a széria utolsó öt versenyét megnyerte.

"Sikerei és Formula-3-as bajnoki címe nagy teljesítményt jelent. De a legbüszkébb arra vagyok, hogy sikerült kezelnie a nyomást. Nem tudják, milyen keményen dolgozik, mióta elkezdte pályafutását. Kitartásának köszönhető a Formula-3-as bajnoki cím. Nem egy jelentéktelen siker ez. Az út hosszú volt, meredek emelkedőkkel, de ez a bajnoki cím a legjobb jutalom. Most elérte végcélját, a Formula-1-et. Meggyőződésem, hogy sikeres lesz ott. Nagy kihívás ez, amelyre hosszú ideje készült."

A fiatal kanadai pilóta 20 millió dolláros Formula-1-es tesztprogramot teljesített a Williamsszel különböző versenyhelyszíneket és szinte majdnem biztos, hogy a jövő évben a grove-i csapatnál mutatkozhat be.

Belépés