• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Ferrari partnerkapcsolatba lépne a Dallarával

Forma-1 Hírek - A Ferrari partnerkapcsolatba lépne a Dallarával

Készült: 2016.szeptember.21 09:00 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - A Ferrari partnerkapcsolatba lépne a Dallarával
Az a hír járja, hogy a Ferrari szeretne együttműködni a Dallarával, az olasz autógyártóval. "Kapcsolat a Dallarával? Igen, volt" - erősítette meg a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene.
"Szeretnénk újraindítani az Emilian motorvölgyet, hogy kihívói legyünk az angol motorvölgynek, mivel ott néhány kilométer választja el egymástól a Mercedes, Red Bull, Williams, Renault, Force India és Manor gyárait."

A korábbi Formula-1-es olasz pilótát, Jarno Trullit is megkérdezték a Dallara-Ferrari együttműködésről: "Ez egy közös felfedezése az olasz motorvölgynek, jó dolog lenne megvalósítani."

A Ferrari-Dallara együttműködés valamilyen szinten már észlelhető a Formula-1-ben, mivel a Dallara karosszériával segíti a Ferrari B-csapatát, a Haast.

A Dallara 1988-1992 között konstruktőrként volt jelen a Formula-1-ben, BMS Scuderia Italia néven működtek, Ferrari motort használtak utolsó évükben.

A vállalat segítette 2010-ben az azóta már megszűnt Hispania Racint Team csapatot és az Indycar szériába már régóta szállít karosszériát.

Belépés