Forma-1 Hírek - Új kezekben a Formula-1

Készült: 2016.szeptember.14 07:38 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Új kezekben a Formula-1
Az amerikai szórakoztatóipari cég, a Liberty Media bejelentette, részesedést szerez a Formula-1-ben, a szerződés értelmében nyolc milliárd dollárt fizet és Bernie Ecclestone szolgálataira további három évig számítanak.
A Liberty Media 18.7 százalékos részesedést vásárol a CVC Capital Partners-től és a 21st Century Fox alelnöke, Chase Carey lesz a sport új elnöke.

"Izgatottan várom a Formula-1 elnöki teendőit és a lehetőséget,, hogy Bernie Ecclestone-nal, a CVC-vel és a Liberty Media csapatával dolgozhassam" - mondta el Carey. "Nagyra tartom a Formula-1-et, mint egy különleges, világmérető sportot, amely több milliárd rajongót vonz minden szezonban a világ különböző tájairól. Nagy lehetőség segíteni a Formula-1 fejlődésében és olyan célok elérésében, amely előnyös a sport, rajongók, csapatok és a befektetők számára is."

Carey Peter Brabeck-Letmathétől veszi át a munkát, aki továbbra is a Formula-1 igazgatótanácsában marad nem egyszemélyes főigazgatói pozícióban, Ecclestone főigazgatóként marad a sportnál.

"Szeretettel üdvözlöm a Liberty Mediát és Chase Carey-t a Formula-1-ben, várom a közös munkát" - tette hozzá Ecclestone.

A CVC a névmódosításon átesett Formula One Group-ban 65 százalékos résztulajdonos lesz.

Belépés