• Autós Hírek
  • Rally Hírek - Borsodnádasd Rally Friedmann Zsolttal

Rally Hírek - Borsodnádasd Rally Friedmann Zsolttal

Készült: 2016.augusztus.31 06:04 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Borsodnádasd Rally Friedmann Zsolttal
Borsodnádasd Rally 2016.09.03-04. Szeptember elején újra felbőgnek a rally autók motorjai az Integra Borsodnádasd Ózd Rallyn. Teszik ezt a prológon és másnap a hat gyorson egyaránt. Interjú Friedmann Zsolt rally versenyzővel az Integra Borsodnádasd Rally előtt.
Borsodi pilótaként milyen emlékeid vannak az Ózd Rally-ról és az azt megelőző Prológról? - Számomra minden verseny - ami itt a környékünkön van - nagyon kedves. Elsősorban a nézői kultúra miatt. Itt még mindig nagyon sokan vannak a pályák szélén, attól függetlenül, hogy az egy MARB futam vagy az Országos Rallye Bajnokság egyik nagy versenye. Nagyon hiányolom az ORB futamokat megelőző prológokat - a rendezők sajnos egyre kevésbé erőltetik meg magukat - így kifejezetten örülök az ózdi salaknak, főleg úgy, hogy az a most következő sprint verseny prológja és az ORB záróakkordja - az Ózd Rallye prológja is lesz egyaránt.
Rally Hírek - Borsodnádasd Rally Friedmann Zsolttal
Ha már a prológról kérdeztelek, a nézőknek vagy időre fogsz a navigátoroddal autózni? - Őszintén nem gondolom, hogy van olyan versenyzőpáros ma Magyarországon, akiknek ráfér a bőrére, hogy - egy egyébként időeredménnyel a versenybe nem számító - prológon az órának és ne a nézőknek autózzon. Természetesen CSAK a nézők és magunk szórakoztatására autózunk majd. Borsodnádasd - Balaton oda-vissza háromszor. Gondolom fejből megy már ez a gyors. Van-e kedvenc kanyarod? - Ezen a pályán? Az összes! Sok a visszafordító, ami most több okból hasznos nekünk. Sprint verseny révén összesen hat alkalommal tudunk majd végigszáguldani a pályán, így lesz alkalmunk kipróbálni, hogyan lehet a leghatékonyabban kigyorsítani egy „megállós” kanyarból - amivel tele lesz a következő ORB futam. Viszont a hat gyorsaságiból lesz elég alkalmunk arra is, hogy a visszafordítókban a nézők adrenalinszintjét növeljük - ha még lehet.
Rally Hírek - Borsodnádasd Rally Friedmann Zsolttal
Ki fog neked navigálni, és milyen céllal is érkeztek az Integra Borsodnádasd Rally-ra? - A borsodnádasdi sprintre kizárólag tesztelési és örömautózási céllal érkezünk, mivel licenszes ORB versenyzőpárosként a mi eredményünk nem kerülhet értékelésre egy sprint versenyen. Mosolyogni fogunk az autóból a nézőkre, itt azért van rá idő. A jobb egyben a jól megszokott szőke ciklon, Kovács doktor ül majd természetesen, az az Ő helye. A Rallysprintet kiknek és miért tudnád ajánlani? - A sprint versenyeknek sajátos hangulata van. Két nagy ORB-s hacacáré között is szívesen megyek el egy ilyen futamra. Sokkal közvetlenebb a kapcsolat a nézők és a versenyzők között, sokkal több idő van mindenre, nincs az a klasszikus rohanás. Magával ragadó a hangulata, amit kifejezetten ajánlok azoknak, akik ki akarják próbálni, milyen „belülről” egy verseny hangulata. Egy MARB futamon - szabályozott keretek között, biztonságosan - kipróbálhatja magát a szakértő néző, hogy Ő mire lenne képes.
Rally Hírek - Borsodnádasd Rally Friedmann Zsolttal
Ha hármat kívánhatnál a rallysprittel kapcsolatban mik lennének azok? - Egyet kívánnék csak. Illetve többet. Több támogatót a sprint versenyeknek, ugyanis a MARB a magyar rallye utánpótlás-képzése. Alattam és felettem hiányzik egy-egy generáció a magyar autósportból. Lehet, hogy nem annyira közkedvelt és nem annyira látványsport - bár ezt kétlem - mint a foci, mégis több nézőt vonz és több embert mozgat meg, mint bármelyik csilli-villi stadion. A verseny Partnerei: Borsodnádasd Város Önkormányzata, Nádasdi Molnárkalács, Reel-Pen Kft., Sarki Söröző Borsodnádasd, Integra, Mojito Lemon, Steelvent, Tóth Attila, Szinva Ép-Szolg, Arann, Miskolc Autóház (Skoda - VW). A rendezvény hivatalos honlapja: www.marbeszak.hu A rendezvény partner oldala: www.duen.hu - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu
Rally Hírek - Borsodnádasd Rally Friedmann Zsolttal

Belépés