Quad Hírek - Quadosok a KZ Invest Kupán

Készült: 2016.augusztus.18 18:59 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Egyéb motoros hírek, Motoros Hírek

Quad Hírek - Quadosok a KZ Invest Kupán
KZ Invest Kupa IV. forduló. Nyíregyháza, Autópiac. Tokaji út. 2016.08.20. Beszélgetés Tivadarral, Márkkal és Tiborral a nyíregyházán augusztus 20.-án megrendezésre kerülő aszfaltos KZ Invest Kupa előtt.
Körkérdés quad versenyzőkhöz a verseny előtt. Aszfalton quaddal, hogy is van ez? Honnan jött az ötlet az induláshoz? Kunkli Tivadar: Régen is mentünk már aszfalton SuperMoto kategóriában, ahol 70% beton és 30 % föld volt. Popik Jancsi felkérésére indulok Mihalikékkel. Mihalik Tibor: Én 15 évet legokartoztam nekem az aszfalt teljesen hazai pálya. Egy éve quadozok a fiammal. Quadcrossban ugratunk rendesen, míg itt az aszfalton max kétkeréken megyünk majd. A versenyen az embernek önmagát a legnehezebb legyőzni. 44 évesen kezdem el quadozni, ezért 44-es a rajtszámom. Sosem késő elkezdeni quadozni, ajánlom mindenkinek. Mihalik Márk: Ez egy felvetés volt, hogy mi lenne ha elmennék egy ilyen versenyre. Mi még nem versenyeztünk aszfalton. Tivadarral edzettünk télen aszfalton a mezőkövesdi reptéren, a formában maradás miatt. Kijelölt gumiabroncsok között csapattunk. Édesapámmal már több versenyen is részt vettem, de még aszfaltoson nem indultunk együtt sohasem. Most lesz nyíregyházán a KZ Invest Kupán az első alkalom. Amire büszke vagyok, hogy a "Legeredményesebb Junior" versenyző díjat kaptam a 2015 MAMSZ-tól.
Quad Hírek - Quadosok a KZ Invest Kupán
Mivel kíván másabb vezetési technikát aszfalton mint lazább talajon? - Kunkli Tivadar: Teljesen más, a motorokat le kell rakni alacsonyra, és SuperMoto kerekekkel megyünk. Másabbak az ívek mint lazább talajon, feszül az egész motor más vezetést kíván, nagyobb a tempó is. - Mihalik Tibor: Borzasztó pontosnak kell lenni, mert büntet a motor. A betonon tizedekre vagyunk egymástól, míg a crossban másodpercekre akár. A short track-ban lazábbak a féktávok, a betonnál nagyon pontosan kell menni, jó kanyar ívet kell használni. A betonon való versenyzés a precizitásról szól. - Mihalik Márk: Pár tapasztalatot tudok csak megosztani, én salakpályán szoktam versenyezni. Salakpályán egy adott irányban megyünk 4 kört. Egy jó rajt és a helyezkedés döntheti el a sorrendet és fejben hogyan rakom össze a köröket. Ott a 4 körön kell a legjobb tudással versenyezni. Általában egy perc alatt megyünk 4 kört. Az aszfalt nagyon megterhelő, mert fizikális mentálisan is kiveszi az erőt. Fejben itt is jól kell össze rakni a pályát. Toppon kell tudni maradni pontosan minden kanyarban. gokartozásban fizikailag nem vesz ki annyira mentálisan nagyon el lehet fáradni.
Quad Hírek - Quadosok a KZ Invest Kupán
A nézőknek készülsz-e valami meglepetéssel? - Kunkli Tivadar: Gyorsan akarok menni. - Mihalik Tibor: Az a baj a betonon a motorral, hogy nehéz látványosan menni. Nagy a tapadás egy helyben nem is tudunk forogni vele. - Mihalik Márk: A Pálya kialakításától fog függeni, hogy mennyire tudok majd a nézőknek versenyezni. Szurkoljunk közösen a fiúknak augusztus 20.-án a nyíregyházi autópiac területén megrendezendő KZ Invest Kupa IV. fordulóján! - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu
Quad Hírek - Quadosok a KZ Invest Kupán

Belépés