• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Renault: A jövő hónapban várható döntés

Forma-1 Hírek - Renault: A jövő hónapban várható döntés

Készült: 2016.augusztus.16 17:40 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Renault: A jövő hónapban várható döntés
A Renault csapatfőnöke, Frederic Vasseur elmondta, csapata valószínűleg a jövő hónap elején dönt a 2017-es pilótafelállásról. A Renault az idei évben tért vissza gyári csapatként a Formula-1-be, a GP2 2014-es bajnokát, Jolyon Palmert és a McLaren korábbi pilótáját, Kevin Magnussent szerződtetve.
Vasseur dicsérte mindkét pilótájának munkáját, de arról nem akart nyilatkozni, valamelyik versenyző marad-e a csapatnál.

"Látom, hogy mindketten javulnak. Nem szabad elfelejteni, hogy Jo újonc és Kevin csak egy szezont teljesített korábban. Jo sokat javult - eddig jó munkát végzett, a magyar futamon történt megpördülés ellenére. És igaz ez Kevinre is. Mindketten nagyon optimisták. Jól támogatják a csapatot."

A csapatfőnök hozzátette, olyan pilótát szeretne, aki a Renault-t összefogja.

"Ha megnézzük a múltbeli sikereket, akkor elmondható, a siker egy pilóta köré épült. Schumacher és a Ferrari, Vettel és a Red Bull, Lewis és a Mercedes és Alonso, valamint a Renault a múltban - így a pilóta nagyon fontos. A pilótára nemcsak a teljesítmény miatt, hanem a csapat vezetése miatt is szükség van. Közel ezer ember dolgozik nálunk, ha a viry-i és az enstone-i gyárakat nézzük és szükségük van egy érzelmi vezetőre - ez a pilóta munkája! Egy olyan pilótára van szükségünk, aki nagyon motivált és képes mindenki mást nagyon motiválttá tenni."

Arról, hogy Palmer, vagy Magnussen képes lenne-e elvégezni a munkát és mikor döntenek, Vasseur elmondta: "Mindketten javulnak! Tudjuk, a rajtrácson vagyunk, így nagybetűs javulásra van szükség. Túl korai lenne döntést hozni. Talán erre szeptember elején sor kerül."

Belépés