Forma-1 Hírek - Hivatalos: Ocon váltja Haryantót

Készült: 2016.augusztus.13 18:20 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Ocon váltja Haryantót
A Manor bejelentette, a Mercedes fiatalja, Esteban Ocon versenyezhet a szezon hátralévő részében Pascal Wehrlein mellett, miután a banbury-i csapat felbontotta szerződését Rio Haryantóval.
Haryanto az első félévben versenyezhetett a Manornál, de szerdán hivatalosan bejelentették, az indonéz szerződését felbontották, mert a pilóta nem teljesítette szerződésben foglalt kötelezettségeit.

A Manor a 19 éves Oconnal kötött szerződést, aki az elmúlt két évben a Formula-3 és a GP3 szériákat is megnyerte és a Mercedes támogatását élvezheti.

Ocon az idei évben már a Mercedesnél és a Renault-nál is dolgozott, utóbbi csapatnál tesztpilóta is volt.

"Izgatottan várom, hogy a hónap végén bemutatkozhassam a Formula-1-ben a Manor Racingnél, Spában, ez lehet hazai versenyem is" - nyilatkozta a francia. "Készen állok erre az izgalmas előrelépésre, köszönhetően annak a tapasztalatnak, amelyet tesztpilótaként szereztem az idei évben. Szeretnék köszönetet mondani a Renault-nak és a Mercedes-Benznek, a velük folytatott közös munka gyümölcse ez, valamint a Manornak a lehetőségért, amelyet két kézzel megragadok. Már jártam a Manor Technikai Központjában, az üléspróba megtörtént, találkoztam a csapattal, készen állok a nyári szünet utáni munkára. Nagyszerű munkát végeznek az idei évben és izgatottan várom, hogy segítsem őket a fejlődésben. Nagyon várom már, hogy autóba ülhessek!"

A Manor korábbi pilótája, Rio Haryanto kezeit azonban nem engedi el a csapat, tartalékpilótai állást ajánlottak számára.

"Rio január óta értékes tagja csapatunknak, akkor írtuk vele alá a szerződést" - közölte Dave Ryan, csapatmenedzser. "Egy ideje menedzsmentje már jelezte, hogy a Magyar Nagydíj után nehézségekbe ütközhet a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítése. Rio csapat fáradhatatlanul dolgozott a helyzet megoldásán az indonéz támogatókkal és támogattuk ezeket a törekvéseket, amennyire lehetett, így Riót Németországban is foglalkoztattuk. Sajnos elértünk arra a pontra, amikor a csapat érdekeit szem előtt tartva, más lehetőségek után kellett nézni a szezon hátralévő részére. Továbbra is támogatjuk Rio Formula-1-es törekvéseit, tartalékpilótai állást ajánlottunk számára az idei év hátralévő szakaszára. Reméljük elfogadja ezt az ajánlatot."

Belépés