Forma-1 Hírek - Alonso: A Ferrari újra erős lesz

Készült: 2016.augusztus.13 18:14 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Alonso: A Ferrari újra erős lesz
Fernando Alonso úgy érzi, a jövő évi szabályváltozások lehetőséget adnak korábbi csapatának, a Ferrarinak arra, hogy az elveszített formát visszaszerezzék.
A maranellói csapat az utóbbi években szenved, Kimi Räikkönen 2007-es sikere óta nem tudtak világbajnoki címet szerezni. A fő riválisok, a McLaren, Red Bull és a Mercedes is bajnok lett azóta, az utóbbi két csapat több éven át is domináns teljesítményt nyújtott.

Az idei évben a Ferrari arra számított, a Mercedes legközelebbi ellenfele lehet, azonban ez nem valósult meg. A Scuderia eddig még egy futamot sem nyert az idei évben és a Red Bull mögé esett vissza a rangsorban.

Alonso szerint, a jövő évi szabályváltozások segíthetnek abban, hogy a Ferrari újra visszaszerezze régi formáját.

"Úgy gondolom, az idei évben jobbak, mint tavaly, sokkal versenyképesebbek" - nyilatkozta a spanyol. "Tavaly dobogóra is állhattak, de úgy is 150 ponttal maradtak el a Mercedes mögött, amely nem jó. De nehéz a Mercedesszel bárkinek versenyezni. Nemcsak a Ferrari problémája ez; a Mercedes nagy előnybe került, mióta a szabályokat megváltoztatták, így talán a jövő évben, az ismételt szabályváltozásokkal kissé felborul a helyzet. Biztos vagyok benne, a Ferrari újból erős lesz."

A kétszeres világbajnok szerint jó döntés volt 2014 végén elhagyni a Ferrarit.

"Amikor ott voltam, nagyszerű időszakot éltünk. A bajnoki címekért harcoltunk. A csapat nagyon erős és boldog volt. De úgy éreztem, megfelelő időben távozom, mert 2015-ben és 2016-ban a hatodik, hetedik évemet tölthettem volna ott és még mindig a Mercedes mögött. Szerettem volna nagyszerű időszakot átélni, nem pedig fájdalmasat, szóval én döntöttem így."

Belépés