WTCC hírek - Elsőre nem rossz

Készült: 2016.augusztus.06 12:29 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC hírek - Elsőre nem rossz
Jól kezdett Michelisz Norbert Termasban: harmadik lett az első szabadedzésen, de az argentin vendégpilóta, Guerrieri egy másodperces előnye jelzi, hogy van még feljebb.
Michelisz Norbert a versenyhétvégéket felvezető szokásos blogbejegyzésében megerősítette, hogy a termasi a kedvelt pályái közé tartozik, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Honda számára nem a legkedvezőbb a vonalvezetése. "Mi általában a lassú kanyarokkal tarkított pályákon vagyunk jobbak, itt viszont a hosszú egyenesek dominálnak inkább" - árulta el. A csapatok a WTCC költségcsökkentő intézkedéséhez igazodva a pénteki teszt helyett Shake Downnal kezdték meg a körözést az első szabadedzést megelőző napon. Ez két, a biztonsági autó mögött megtett gyors körre ad lehetőséget a pilótáknak, és hivatalos időmérés sincsen. Így az első szabadedzésen láthattuk először kirajzolódni a várható argentínai erőviszonyokat. Michelisz Norbert biztatóan kezdett, az első tíz percet követően az 1:44,824-es idejével a második helyről állt ki a boxba. Az első helyen azonban az argentin vendégpilóta, Esteban Guerrieri több mint héttizedes előnnyel vezetett egy Chevrolettel. Emlékezhetünk, 2013-ban José María López is itt mutatkozott be a sorozatban beugróként, méghozzá egy 5. és egy 1. helyezéssel. Nem volt eseménydús a szabadedzés nagy része, nyolc perccel a vége lőtt az argentin még mindig az elején kiautózott idejével állt az élen. Norbi javított egy tizedet, és Yvan Muller ugyan megelőzte, de így is a harmadik helyen állt még. Guerrieri aztán megmutatta, bőven van még hová fejlődni: fél másodpercet javított, így már 1:43,557-tel vezetett, egy másodpercet adva Mullernek. Az utolsó percek hajrája előtt mindhárom Honda hátsó szárnyain állítottak még a boxban, Michelisz javítani is tudott újabb két tizedet, de végül két századdal elmaradt Muller idejétől, így maradt a harmadik helyen. Nem rossz kezdés, de Guerrieri egy másodperces előnye jelzi, hogy van még feljebb. A második szabadedzés magyar idő szerint 16:00-kor kezdődik, az időmérőt 20:00-tól rendezik.
WTCC hírek - Elsőre nem rossz

Belépés