• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: A rajtnál minden eldőlt

Forma-1 Hírek - Hamilton: A rajtnál minden eldőlt

Készült: 2016.július.25 21:20 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Hamilton: A rajtnál minden eldőlt
Lewis Hamilton elmondta, a Magyar Nagydíj rajtjánál minden eldőlt, miután csapattársát, Nico Rosberget megelőzte, majd megszerezte a futamgyőzelmet.
Hamilton Rosberget az egyes kanyar belső ívén előzte meg és védekeznie kellett a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo ellen.

Hamilton a Hungaroringen ötödik győzelmét aratta, így Michael Schumachert megelőzve a legeredményesebb pilóta lett a magyar pályán és a világbajnoki pontversenyben átvette a vezetést.

"A futamon a rajt volt minden" - mondta el Hamilton, aki most hat ponttal vezet Rosberg előtt. "Az egyik Red Bull volt mellettem, így sokat szenvedtem az egyes kanyarban, de a csapat fantasztikus munkát végzett a stratégiával és az autó felkészítésével. Óriási köszönet a csapatnak, ez nagyszerű eredmény számunkra."

Rosberg egyetért azzal, hogy a rajt fontos volt a végeredmény szempontjából.

"Minden a rajton múlt" - tette hozzá a német. "Egy kicsit veszítettem, majd az egyes kanyarnál, Daniellel a külső, Lewis-zal a belső íven, nem maradt helyem és vissza kellett vennem, ennyi volt. Örültem, hogy Danielt a kettes kanyarnál vissza tudtam előzni és onnantól kezdve próbáltam nyomást helyezni Lewis-ra, de természetesen ezen a pályán nem lehet előzni."

Belépés